Haberler

Türk Hava Kurumu'nun 91. Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi kurumun 91. kuruluş yıl dönümünü Atatürk Anıtı’na gerçekleştirdiği çelenk sunumu ile kutladı.

Türk Hava Kurumu Bartın Şubesi kurumun 91. kuruluş yıl dönümünü Atatürk Anıtı'na gerçekleştirdiği çelenk sunumu ile kutladı.

THK'nın 91'nci kuruluş yıldönümü Bartın'da düzenlenen törenle kutlandı. Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılarak, saygı duruşunda bulunuldu. THK Bartın Şubesi üyelerinin hazır bulunduğu törende konuşan THK Bartın Şube Başkanı Sabri Aktaş, "Cumhuriyetin ilk çeyrek yüzyılında Atatürk'ün önderliğinde ve Halkımızın olağanüstü desteğiyle çıktığımız zorlu yolda Türk Hava Kurumu olarak bir çok başarıya imza attık. 91 yıllık bu güzide Cumhuriyet Kurumunun Bartın Şube Başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. Bugün Türk havacılığı; askeri boyutuyla, sivil havacılığıyla, uluslararası ortamda ve bölgemizde güçlü ve saygın bir konuma sahipse, Türk Hava Kurumunun katkılarını anımsatmak, hakkımız ve gururumuzdur. Bu vesileyle Türk Hava Kurumu ve Türk Havacılığı uğruna canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, emeği geçenleri saygıyla anıyorum. Kurum olarak Ülkemizde havacılık alanında nitelikli işgücü yoktur, diyerek bu sorunu kabullenmedik. Türkiye'nin ilk havacılık ve uzay üniversitesini 2011 yılında hayata geçirdik ve son olarak geçen hafta içinde İzmir Ulaştırma Fakültemizi de hizmete açtık böylelikle Türk Hava Kurumu Üniversitesi 4 Fakülte 3 Enstitü ve 2 Meslek yüksekokulu ile Ülkemiz Havacılığına önemli bir ivme kazandırdı. 5 yıl gibi kısa bir sürede Kurumumuz 300 binin üzerinde gencimize havacılık eğitimi verdi. Milli Bütçeden doğrudan pay almayan Kurumumuz, Halkımızdan gelen yardımlar ve havacılık alanında elde ettiği gelirler ile havacılık eğitimi vermek için bütün imkanlarını zorlamaktadır" dedi.

"HALKTAN ALIYOR, HALKA HARCIYORUZ"

THK'nın havadan yangın söndürme imkan ve kabiliyetini ülkeye kazandıran ve halen bu hizmeti yürüten ilk ve tek ulusal kurum olduğunu da kaydeden Aktaş şöyle devam etti; "Havadan yangın söndürme kabiliyetimiz her geçen gün daha da güçleniyor. Ülkemiz ormanlarını yangınlardan korumak için canları pahasına görev yapan ateş savaşçılarımız, orman ve su işleri bakanlığımızın emrinde görevlerine devam ediyor. Ancak bu önemli faaliyetlerimiz sadece yangın söndürme hizmetimizle sınırlı kalmadı Ülkemize ve halkımıza hizmet vermek için ambulans helikopter faaliyetimizi Sağlık Bakanlığımız sayesinde başlatmış bulunduğumuzu siz değerli basın mensuplarıyla paylaşmak istiyorum. 17 helikopterimiz ile ülkemiz insanlarına Sağlık Bakanlığımız yönetiminde şifa dağıtmaya devam etmekteyiz ve bunu yapmaktan da büyük gurur duyuyoruz. Değerli basın mensupları; biz Türk Hava Kurumu olarak, Atatürk'ün dediği gibi İstikbali göklerde aramaya devam ediyoruz. Bu nedenle son bir yıllık dönem içinde diğer bir önemli projeye imza attık ve helikopterlerimizin bakımlarına ilave olarak da Airbus gibi yolcu uçaklarının bakım faaliyetlerinin başlatılması için büyük yol kat ettik. Bir ülkede uçak üretimi kadar önemli olan diğer bir konu da üretilen uçakların bakımının yapılabilmesidir. Türk Hava Kurumu olarak bu hizmeti sektörümüze vermekten büyük gurur duyacağız. Biz ne gelir elde edersek tekrar halkımızın hizmetinde kullanıyoruz. Halktan aldığımızı halkımızla paylaşıyoruz. Özellikle her yıl binlerce gencimize ücretsiz olarak verdiğimiz havacılık eğitimleri ile THK Üniversitemizde burslu olarak okuyan öğrencilerimiz sayesinde Türk Hava Kurumu; halkımıza, devletimize, milletimize, kısacası kendisini izleyen herkese büyük gurur ve onur yaşatmaktadır." - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sabri Aktaş Bartın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title