Haberler

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü İkinci Mezunlarını Verdi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (TDE) Bölümü ikinci mezunlarını verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı (TDE) Bölümü ikinci mezunlarını verdi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleşen mezuniyet törenine Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akif Arslan, Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, İhlas Haber Ajansı ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Ağrı İl temsilcisi Ahmet Genç, Ağrı YURT-AY Der Başkanı Recep Çirik ile akademisyenler, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Akif Arslan, bölümün ikinci mezunlarını vermenin gururunu yaşadıklarını belirterek, "Bölümümüz bu yıl ikinci mezunlarını verdi. Daima bizlere desteklerini sunan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. İrfan Aslan'a sonsuz teşekkürler ediyorum. Kendisi bizlerin ve öğrencilerimizin daima yanında oldu. Her sahnenin bir kapanış bölümü, bir selamlama bölümü vardır. Siz o selamlama bölümünde salondaki alkış tufanından ne kadar beğenilip, beğenilmediğinizi rahatlıkla anlarsınız. Dolayısıyla bir gün hani tiyatrolar sona erdiği gibi, oyunlar sona erdiği gibi, bu dünya meydanındaki rollerde bitecek. İşte o zaman bizim yetiştirdiğimiz öğrencilere göre ya alkışlanacağız ya tenkit edileceğiz. Ben 4 yıldır tanıdığım bu öğrencilerin hayat sahnesinden çekildikleri zaman yaptıkları vazifelerle inşallah ilahi katta takdir göreceklerine sonsuz kanaat taşıyorum" dedi.

Zor şartlarda okula başladığını ve okuduğunu, okuyabilmesinde dedesinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncüsü Ayşe Karahan, "Buradaki atmosfer ve sevip değer verdiğim insanların burada toplanmış olması dolayısıyla oldukça heyecanlıyım. Aslında bölüm birincimiz ve ikincimiz hemen hemen hepimizin heyecanına ve duygularına tercüman oldular, ama ben yine de sizlerin huzurunda aileme ve öğretmenlerime tek tek teşekkür etmek istiyorum. Ancak biri var ki bu kürsüde konuşmamı sağlayan ve teşekkürlerin en büyüğünü hak eden o. Ben zor şartlar altında okudum ve bugünlere geldim. Yanlış anlaşılmasın zor şarttan kastım maddi zorluklar değil. Dünya görüşü dolayısıyla kızların okutulmadığı bir ortamda okumanın hayalini kurdum ben. Benim sülalemde ve köyümde kızlar okumamıştı, ta ki ben okuyana kadar. Ben sadece kendi hayalimi gerçekleştirmekle kalmadım, başka hayallere de öncü oldum. Benim hayalimi gerçekleştiren ve başka hayallerinde öncüsü olmamı sağlayan dedeme teşekkür ediyor ve ellerinden öpüyorum. Kimse kızlarını okula yazdırmazken, o herkese inat benim elimden tutup okula götürdü. Dedemin hakkını ne yapsam ödeyemem. Ayrıca teşekkür etmek istediğim biri daha var. Üniversite de okuduğum süre boyunca benden desteğini ve manevi varlığını esirgemeyen ve bütün zor zamanlarımda yanımda olan kız kardeşim Elif'e de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Karahan, konuşmasının ardından mezuniyet belgesini dedesi Mustafa Karahan'ın elinden alırken, salonda duygulu anlar yaşandı.

İHA MUHABİRİNİN MEZUNİYET SEVİNCİ

Törende mezun olan öğrenciler arasında İhlas Haber Ajansı Ağrı muhabiri Ahmet Yılmaz da mezuniyet sevinci yaşadı. Bugün mezun olarak hayatın kendileri adına yeni başladığını söyleyen Yılmaz, "Artık hayata atılmanın zamanı geldi. Bizden 4 yıllık üniversite hayatımız boyunca desteklerini esirgemeyen hocalarımıza, üniversite yönetimine teşekkür ediyorum. Bizler bu üniversiteye geldiğimizde, üniversitemizin kuruluşunun üçüncü yılıydı. Kampüs alanımız inşaat sahasıydı. Kampüsümüzde sadece İktisadı ve İdari Bilimler Fakültesi ile rektör binamız vardı. Öğrenci sayımız bir o kadar azdı. Ama özverili hocalarımız ve üniversite yönetimimiz sayesinde dört yıl gibi kısa bir sürede Türkiye'nin en iyi üniversite kampüslerinden birine sahip olduk. Sadece kampüs olarak değil, eğitim olarak da üniversitemiz kısa zamanda çok büyük adımlar attı. Daha da büyük adımlar atacaktır, bundan da eminiz. Bizler bugün mezun oluyoruz, ama gönlümüz daima buralar da Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde olacaktır. Mezun olan tüm arkadaşlarımı tebrik ediyor, yeni hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

İHA Ağrı muhabiri Yılmaz, konuşmasının ardından temsili mezuniyet belgesini Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan'ın elinden aldı. Türk Dili ve Edebiyatı ikinci mezuniyet töreni, mezun olan öğrencilerin kep atmaları ile son buldu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti İhlas Haber Ajansı İrfan Aslan Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title