Haberler

Tuna, "Amacımız, Manevi Kalkınmanın Önündeki Engellerin Tespitidir"

Tekirdağ’a bağlı Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından manevi kalkınmayı sağlamak adına İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı.

Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy İlçe Müftülüğü tarafından manevi kalkınmayı sağlamak adına İstişare Kurulu Toplantısı yapıldı.

İstişare Kurulu Toplantısı'na ilçedeki farklı kurumlardan temsilciler katıldı. Kahvaltının ardından Osmanlı Camii İmam Hatibi Selahattin Albayrak tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti yapıldı. Toplantıda İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, birincisi düzenlenen istişare toplantısının amacı hakkında bilgiler verdi. Yusuf Tuna, "İstişare Kurulu'nun oluşturulmasındaki amacımız ilçenin manevi kalkınma ve ilerlemesine engel sorunları ve çözümleri tespit etmektir. Diğer bir konu ise din hizmetlerini toplumun tüm kesimlerine ulaştırmak ve etkinliğini artırmak, birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak faaliyetlerde bulunmak, cami dışı din hizmetleri sunulacak alanları araştırıp geliştirmektir. Çözüm bulma noktasında istişarelerde bulunarak en doğru çözümü ortaya koymaya çalışacağız. Kurulun oluşturulmasında belirlediğimiz her temsilcinin toplantıya katılmış olması bizleri sevindirdi. Katılımın sağlanmış olması çalışmalarımızın verimli bir şekilde neticeleneceğinin işaretidir" dedi.

"GENÇLİK VE AİLE KONUSUNDA BÜYÜK SIKINTILAR YAŞANIYOR"

Müftü Yusuf Tuna'nın konuşmasından sonra İstişare Kurulu'nda görev alan üyeler şahsi fikirlerini belirtti. NKÜ Çerkezköy Meslek Yüksekokulunu temsilen konuşan öğretim görevlisi Taha Aslanlı, gençlik ve aile konusunda büyük sıkıntılar yaşandığına işaret etti. Aslanlı, "Çocuklarımız ve gençlerimiz telefon, internet ve sokak üçgeni içerisinde denetimsiz bir şekilde hayata başlamak durumunda kalıyor. Anne ve babası işte olan çocukların fenalığa bulaşmaması için kurulun bu konuda çalışmalar yapması uygun olur" dedi.

Hayırsever Serkan Karagöz de okullarında 110 engelli öğrenci bulunduğunu ve engelli çocuklara sahip olmanın özel bir durum olduğunu belirterek, psikolojik bakımdan desteğe ihtiyacı olan ailelerin değişik programlarla hayata adapte olmalarını sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Ehlibeyt Dergahı Alevi Dedesi Seyyit Sinan Boztepe ise kırsal ve mezhepsel farklılıkların yaşanmasının ihtimal dahilinde olduğunu, bu ayrışmaya fırsat vermemek için mezhepsel farklılıkların inanca engel olmadığının topluma anlatılmasının çok uygun bir davranış olacağına işaret etti. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hayrettin Çetinkaya da, anketler düzenleyerek tolumun hangi konuda daha fazla yara aldığının tespit edilmesinin daha doğru olacağına dikkat çekti. Çetinkaya, "Özellikle Bağlık Mahallesi'nde yaşayan aileler oldukça uyumsuz bir hayat yaşamaktadırlar. Okula gitmesi gereken çocuklar sokaklarda çalışmak zorunda bırakılıyor. Olaylara karışmaları bakımından en öncelikli mahalle olarak Bağlık'ın masaya yatırılması gerekmektedir" dedi.

"EVLİLİK OKULU KURABİLİRİZ"

Evlilik öncesi eğitiminin verilmesi bakımından ilçede bir okul kurulması gerektiğine vurgu yapan Kent Konseyi Üyesi Zeynep Akın'dan sonra söz alan Özel Optimed Hastanesi Genel Müdürü Ayhan Arslan, ömrünün son zamanlarını yaşamakta olan hastaların ziyaret edilmeleri ve yalnız bırakılmamaları konusunda da çalışmalar yapılmasının faydalı olacağına inandığını ifade etti. İstişare kurulu etkinliklerine Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nin ev sahipliği yapabileceğini ifade eden Halk Eğitimi Müdürü Mehmet Polat Bedir ise, yapılabilecekler konusunda her zaman duyarlı olacaklarını ifade etti.

20 yıldır Çerkezköy'de böyle güzel bir çalışma yapılmadığına işaret eden İlçe Gençlik Şube Müdürü Metin Aysal ve maneviyatın gençler arasında yaygınlaştırılmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şubesi Başkanı Murat Koçak, yapılmaya çalışılan hizmetin yerinde ve çok doğru olduğunu sözlerine ekledi. İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sait Yazı da gençliğin buhran yaşamaması için İHL'nin bitirilmesinin gerektiğine vurgu yaptı.

Program sonrasında Çerkezköy Belediyesi'ni temsilen konuşan Mezarlıklar Müdürü Kenan Çetin, Evlilik Okulu ve Taziye Kabul Salonu yapımı konusunda ortaya atılan fikri Belediye Başkanına aktaracağını, uygun görülürse bu konuda çalışma başlatılacağını söyledi. Toplantıda, bir sonraki kurulun 26 Ocak tarihinde toplanmasına karar verildi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Tuna Çerkezköy Tekirdağ Yerel Haberler

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Kabine yarın toplanıyor! Masada, Kurban Bayramı tatili dahil 3 kritik konu var

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yasak aşk az kalsın canından ediyordu! Kadının eşine yakalanan adam 3'ncü kattan atladı

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Yerine kayyum atanan Hakkari Belediye Başkanı yüklü miktarda para ile yakalanmış

Bakmadan Geçme

3 Haziran 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? #128680 3 Haziran 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 3-4 Haziran 2024 Ankara su kesintisi listesi! A101 6 HAZİRAN AKTÜEL KATALOG | 6 Haziran'da A101'de neler olacak? 4 Haziran Salı 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 4 Haziran burç yorumları nedir? Hafta sonu 3 milyondan fazla aday YKS'ye girecek! 2024 YKS'ye kaç kişi başvurdu? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 3 Haziran günün maçları nereden izlenir? Düzenli tüketmek karaciğeri tertemiz yapıyor! Karaciğeri temizleyen besinler nelerdir? KURBAN BAYRAMI 9 GÜN TATİL Mİ? Kurban Bayramı'nda kaç gün tatil olacak? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 3 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? FENERBAHÇE ŞAMPİYONLAR LİGİ ÖN ELEME NE ZAMAN? Şampiyonlar Ligi ön eleme maçları hangi tarihte? #9917 2024-TUS 1. Dönem yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2024-TUS sonuç ekranı! MİLLİ MAÇ NE ZAMAN? #9917 İtalya Türkiye milli maçı ne zaman, hangi gün, saat kaçta, hangi kanalda? #129349 Sıcaklıklar yakıp kavuracak! Sıcaklıklar kaç derece yükselecek? Bu yaz hava nasıl olacak?
DEM Parti 'kayyum' kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

DEM Parti "kayyum" kararı sonrası belediyelerin önünde nöbet eylemleri başlatıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title