Haberler

Trafik Parkı Törenle Açıldı

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında, Safranbolu Belediyesi tarafından Ünsal Tülbentçi İlköğretim okulu bahçesine yapılan yapay trafik parkı açıldı.

Trafik haftası etkinlikleri kapsamında, Safranbolu Belediyesi tarafından Ünsal Tülbentçi İlköğretim okulu bahçesine yapılan yapay trafik parkı açıldı.

Trafik parkı, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu Garnizon Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İlçe Emniyet Müdürü Erol Beşe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Derin, Safranbolu Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Deniz, İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İlçe Tarım Müdürü Çetin Ayvalık, öğrenciler ve vatandaşların katılımı ile gerçekleşti.

Tören bir konuşma yapan Safranbolu Şoför ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Deniz, araç kullanımı ile ilgili eğitimin ilkokul yıllarında başlaması gerektiğine dikkat çekerken, ilçe Emniyet Müdürü Erol Beşe ise, trafiğin bir haftanın içerisine sığmayacak kadar önemli, hayatımızın her saniyesini kapsayacak şekilde planlanması ve bilincine varılması için çalışılması zorunlu bir bilim haline geldiğini söyledi.

Trafiğin ülkemizde terörden sonra en fazla kayıp verdiği ve büyük bir yara olduğunu dile getiren Başkan Necdet Aksoy ise, " Son 10 yılda ne yazık ki 60 binden fazla insanımızı trafik kazalarında kaybettik. Tüm vatandaşlarımızı trafik terörüne karşı dikkatli olmaya davet ediyorum. Örneğin aracımıza binerken ilk yapmamız gereken hareketin emniyet kemerinin takılması olduğunun mutlaka bilincine varmamız lazım. Trafik kuralların uyma konusunda ciddi eksikliklerimiz var. Bu nedenle eğitim çalışmalarına daha fazla yoğunluk vermemiz gerekmektedir. Hemen hatırlatmak isterim, burada amacımız verilen eğitimler boyunca değil, aynı zamanda kalıcı olmasını da sağlamaktır " dedi.

Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan ise, böylesine önemli ve güzle bir çalışmaya imza atan Belediye Başkanını tebrik ederek, "Bu alanda bir bütünlük sağlamaksa hedef bu gerçekten başarılımış. Okul bahçesine geldiğimizde çarpıcı, olağan üstü çalışılmış bir görüntü ile karşılaştık. Bu emek beklide yarın annelerimizin yüreğinin parçalanmaması adına emek verilmiş büyük bir çalışmadır.

Araç kullanan tüm bireylerimizin bu konuda hassas olması gerektiğini düşünüyor, bundan böyle inşallah manşetlerde trafik ile ilgili daha güzel haberler görürüz diyor, trafik haftasını da kutluyorum" dedi.

Konuşmaların ardından 2012 yılında örnek birer sürücü olan Mustafa Özçen, Asuman Erkan, Evren Oktay ve Salih Efe'ye protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

Hediye takdiminin ardından minik öğrenciler trafik haftası nedeni ile Safranbolu Belediyesi tarafından hazırlanan trafik parkında minik araçları ile trafik kurallarını öğrendiler. Çocuklara emniyet müdürlüğü ekipleri yardımcı oldu. Parkta trafik ışıklarının yanı sıra tabelalarda dikkat çekti.

(YE-

10.05.2013 19: 00: 41

TSI

NNNN - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Deniz Necdet Aksoy Safranbolu Erol Beşe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title