Haberler

Talaslı çiftçilere eğitim programı

Güncelleme:

Talas Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çiftçilere yönelik eğitim programı başlattı.

Talas Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte çiftçilere yönelik eğitim programı başlattı.

Üretimin yavaşladığı kış aylarının verimli geçirilmesi için kolları sıvayan Talas Belediyesi, üreticilerin teorik bilgilerine katkıda bulunmak amacıyla bitki beslemeden aşılamaya, hayvan bakımından tarımsal aletlerin kullanımı ve yeni tarımsal desteklere kadar birçok konuyu kapsayan tarımsal eğitim programını hayata geçirdi. Kırsal mahallelerin tamamında düzenlenecek olan ve ilk olarak Koçcağız Mahallesiyle başlayan tarımsal eğitim programının ikinci durağı Kepez Mahallesi oldu. Buradaki programa katılan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, program öncesi kısa bir konuşma yaparak üreticilere program ve Talas Belediyesi'nin tarıma yönelik yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. "Kırsala sahip çıkmayan şehri yönetemez" diyen Başkan Yalçın, pandemi sürecinin de bunu ispatladığını söyledi. Göreve geldiği günden bu yana ilçe tarımına destek olduklarını belirten Başkan Yalçın, "Göreve başladığım ilk günden itibaren taş toplama makinesinden, kompost gübre karıştırma makinesine kadar, koyun kırpma makinesi, koyun yıkama makinesi, arkasından anıza doğrudan ekim makinesi vs. hizmetinize sunduk. En sonunda da fasulye, nohut ve Macar fiği tohumlarını da verdik. Şükür iyi neticeler elde ettik" dedi.

Talas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Ürker de, Başkan Yalçın'ın çalışmalarından övgüyle söz ederek, "Belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. Her alanda bizim yaptığımız çalışmalarımıza destek oldular. Buna ek olarak kendileri de tarımsal alanda tohum dağıtımı, makine ekipman alımları ve teknik desteklerinden dolayı Başkan Yalçın'a teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Koçcağız Mahalle Muhtarı Mehmet Kütük ve Kepez Mahalle Muhtarı Bilal Derebaşı ise, Talas Belediyesi'nin daima çiftçinin yanında olduğunun altını çizerek bilgi, tohum ve makine parkı olarak birçok desteğin belediye tarafından sunulduğunu ifade etti.

Talas Belediyesi'nin verdiği pratik desteğin eğitim programları ile teorik olarak da gerçekleştirildiğini ifade eden muhtarlar "Başkan Yalçın, kırsala sahip çıkıyor" dedi. Programla ilgili memnuniyetlerini dile getiren Talaslı üreticiler de program sayesinde tarım ve hayvancılığa dair birçok yeni bilgi öğrendiklerini söyledi. Başkan Yalçın'ın desteklerini her zaman yanlarında hissettiklerini ifade eden üreticiler, teşekkürlerini iletti. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Talas Belediyesi Hisarcık Talas Haberler

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Bahçeli'nin Erdoğan-Özel görüşmesine yorumu çok sert oldu: Bu görüşmeler bizi hedef alan kampanyaya dönüştü

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Bakmadan Geçme

Arife mi, arefe mi? TDK nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu doğru yazılışı hangisi #129300 Messi futbolu bıraktı mı? Messi jübile mi yapacak 2024? 13 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 13 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 13 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 13 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 13 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 13 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 13 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 13 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 13 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 13 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor birincilik ödülü ne, Survivor şampiyonu ne kazanacak, kaç TL? 13 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 13 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Survivor 2024 final nerde yapılacak? İstanbul Nefes Orman Açık Hava Sahnesi nerede? Survivor All Star 2024 şampiyonu nasıl belirlenecek, SMS mi performans mı? #129300
14 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar! Olayı öğrenen anne, 2 kişinin evini ateşe verdi

14 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar! Olayı öğrenen anne, 2 kişinin evini ateşe verdi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title