Haberler

Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği Son Genel Kurulunu Yaptı

Aydın’ın Büyükşehir olmasıyla tüzel kişiliği sona erecek kurumlardan biri olan Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) son genel kurul toplantısını yaptı.

Aydın'ın Büyükşehir olmasıyla tüzel kişiliği sona erecek kurumlardan biri olan Söke Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) son genel kurul toplantısını yaptı.

Kaymakam Mehmet Demirezer başkanlığında yapılan toplantıya CHP İl Genel Meclis Üyeleri Kazım Er ve Orhan Korkmaz, MHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Ali Oklay, Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Kenan Özcan ve köy muhtarları katıldı. MHP İl Genel Meclis Üyesi Orhan Ateş toplantının son kısmında yer aldı.

Söke KHGB toplantısında gündemdeki maddeler görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Birliğin 1 Ocak 2013 ile 30 Kasım 2013 tarihleri arasında gelirinin 5 Milyon 236 Bin 846 TL olduğu, giderinin ise 3 milyon 349 Bin 683 TL olduğu belirtildi. 2013 yılında KÖYDES kapsamında 463 Bin 969 TL yatırımın yapıldığı belirtildi. 30 Mart tarihine kadar görev yapacak Söke KHGB'nin 2014 yılı tahmini bütçesi 5 milyon TL olarak belirlenirken oy birliği ile kabul edildi.

"İL GENEL MECLİS ÜYELERİ VE MUHTARLARA TEŞEKKÜR"

KHGB ile köylerde çok güzel hizmetlerin yapıldığını ve yapılacağını belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, son yıllarda birliğin bütçe açısından da büyük ivme kazandığını söyledi. Aydın'ın büyükşehir olmasıyla 30 Mart tarihinde faaliyetlerine son verecek olan KGHB'nin bütçesinin 2012 yılında 2.5 milyon TL iken, 2013 yılında gelirlerinin artmasıyla bu rakamım 5 milyon TL'ye çıktığını ifade eden İlçe Kaymakamı ve Söke KHGB Başkanı Mehmet Demirezer; kaynakların artmasında emeği olan Söke'nin 5 İl Genel Meclis Üyesi'ne teşekkür etti. Söke'nin İl Genel Meclis Üyelerini taş sıfatından değerlendirilecek olursa her birinin pırlanta olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer; "Söke 2.fakültebinamıza İl Özel İdareden 2013 yılında 300 Bin, 2014 yılında ise 2 milyon 250 bin TL aktarılmasını sağladıkları için, yaptıkları tüm gayret ve çabaları için İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Kaymakam Demirezer, 4 yıldır birlikte çalıştığı köy muhtarlarına da özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

"2014 ÇALIŞMA PROGAMI YÜKLÜ"

2014 yılı çalışma programı ile ilgili bilgi veren İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, programda trap atış sahası, kapalı spor salonu, Sofular Köyü içe suyu deposu, Avcılar-Demirçay yolunun 2. Etabı, Akçakonak ve Kaygıllı Köy Camilerinin onarımı, Güneyyaka Köy konağı, Kaygıllı Köyü istinat duvarı, Aslanyaylası Köyü tarihi zeytin sıkım alanlarının restorasyonu gibi önemli çalışmaların yer aldığını söyledi.

Söke KHGB toplantısında gündemde yer alan diğer maddeler görüşülürken, tüzüğün 5. Maddesinin B ve D fıkraları değiştirildi. Ağaçlı Köyü'nde birliğe ait Bin 312 metrekare arazinin satışı için birlik encümenine yetki verildi. Birliğin 30 Mart tarihinden sonra 6 ay içerisinde tasfiyesinin yapılması kararı da oy birliği ile alındı. Toplantı dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmalar ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Mehmet Demirezer Aydın Söke Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title