Haberler

Sinop'ta ÇED toplantısında tartışma

Güncelleme:

Sinop'ta ÇED toplantısında tartışma Sinop'un Ayancık ilçesinde balık çiftlikleri için yapılan ÇED toplantısında tartışmalar yaşandı.

Sinop'ta ÇED toplantısında tartışma

SİNOP - Sinop'un Ayancık ilçesinde balık çiftlikleri için yapılan ÇED toplantısında tartışmalar yaşandı.

Sinop'un Ayancık ilçesine bağlı Çaylıoğlu Köyü Limanı'na yapılmak istenen üç ayrı balık çiftliği için Ayancık Halk Eğitim Merkezi'nde Çevre Etki Değerlendirmetoplantısı düzenlendi. İddiaya göre, toplantıdan geç haberleri olan bölge halkı, toplantı salonuna giderek raporun onaylanmasını engelledi. Toplantıda 3 ayrı şirketin farklı bölgelere yapmak istediği 1 adet bin tonluk ve 2 adet 4 bin tonluk balık çiftliği için ÇED görüşmesi yapılacaktı. Bölge halkı, doğaya zarar verilmesine göz yummayacaklarını belirterek, aynı gün içinde görüşülecek 3 oturumu da engelledi. Yapılan ÇED toplantısına Ayancık Çaylıoğlu Köyü Derneği, Çaylıoğlu Köyü Direniş Platformu, Ayancık Türkiye İşçi Partisi İlçe Örgütü, Ayancık Emek Partisi İlçe Temsilcileri, Ayancık Eğitim-Sen ile birçok sivil toplum örgütlerinden temsilciler ile köylüler katıldı.

"Bir tanemiz bu balıktan yiyemeyeceğiz"

Toplantıyı engelleyen grup arasında görüşlerini belirtmek için mikrofonu alan bir vatandaş, yapılacak projeyi iki aydır incelediğini belirterek, "Bu bizim için inanın çok önemli bir şeydi. Bakın bu süreçte sadece bir Çaylıoğlu köyü sorunu değil, Ayancık, Ayancık köyü, Helaldı, Ayvazı tamamıyla bu çevrenin sorunu. İnanın ben şahsıma söylüyorum, buradan çıktım Trabzon'a kadar, inanın kimseye faydası dahi yok bizim memleketimize, burada şimdi çiftlik balığı yetişecek. Bir tanemiz bu balıktan yiyemeyeceğiz, neden? Çünkü 150 liraya gelecek bu balık bize. Artı denizde bunlar GDO'lu balık üretecek. Biz bunun araştırmalarını iki aydır yapıyoruz. Sonrası, inanın bu balık denizde çiftleşecek. Balığımızın adı rengi değişecek, görmediğimiz balıklar çıkacak. Biz yapmanıza karşı değiliz, devletimize hiç karşı değiliz. Millet varsa devlet olur, devlet varsa millet olur. Yatırım bizim her şeyimiz ama tamamıyla karşıyım" diye konuştu.

Bir diğer vatandaş ise, "Hasta olmayan balıklar da etkilenecek, insanlar da etkilenecek. Kafesler kuracaksınız, çok büyük bir alanı kafeslerle donatacaksınız. Orada balıkçılık olmayacak, kıyı balıkçılığı olmayacak. Dünyada denizi koruyan kıyı balıkçılardır. Kıyı balıkçılığını öldüreceksiniz, bırakın halkın yemesini tam tersine tamamen balıksızlığa mahküm edeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çevresel Etki Değerlendirme Ayancık Sinop Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title