Haberler

Türkiye ve KKTC'den Doğu Akdeniz'de ortak tatbikat

Güncelleme:

TÜRKİYE ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Doğu Akdeniz'de uluslararası sularda gerçekleştirdiği 'Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı'nın deniz safhası başladı.

TÜRKİYE ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) Doğu Akdeniz'de uluslararası sularda gerçekleştirdiği 'Şehit Teğmen Caner Gönyeli Arama Kurtarma Tatbikatı'nın deniz safhası başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 21 Temmuz 1974'te gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı'nda dost ateşiyle batan 'TCG Kocatepe' gemisinde şehit olan Teğmen Caner Gönyeli'nin adıyla her yıl KKTC'de yapılan arama- kurtarma tatbikatının, bu yıl 19'uncusu düzenlendi. 2 safhadan oluşan tatbikatın kara aşaması dün Girne'de yapıldı. Bugün düzenlenen deniz aşaması ise sabah saatlerinde başladı. Tatbikatın deniz safhasını takip etmek üzere KKTC Cumhurbaşkanı Vekili ve Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu'nun aralarında bulunduğu davetliler Gazimağusa Limanı'na geldi.

Arama kurtarma gemisi TCSG Yaşam'a gelişinde, denizcilik usullerine uygun olarak 'silistre' adı verilen denizci düdüğü çalınan Töre, tören mangasını selamladı. Daha sonra verilen güvenlik brifingi sonrası yapılan son hazırlıkların ardından 'avara' komutu sonrası TCSG Yaşam Gazimağusa Limanı'ndan ayrıldı. Tatbikatın deniz safhası Gazimağusa açıklarında KKTC karasuları dışında ve Türk Arama Kurtarma Bölgesi'nde jenerik senaryo kapsamında yapılacak arama kurtarma faaliyetinin icrasının ardından sona erecek.

Öte yandan Cumhuriyet'in kuruluşunun 100'üncü yıl dönümü nedeniyle TCGS Yaşam'a 'Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılı' logosu takıldığı, Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı tüm gemilere söz konusu logoların takılacağı öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Doğu Akdeniz Türkiye Akdeniz Teğmen Kıbrıs Yerel Politika Güncel Haberler

title