Haberler

Şehit Komando Anısına Mesire Alanı

Şırnak Uludere'de vatan görevini yaparken 25 Mayıs 2007 tarihinde şehit edilen Jandarma Komando Çavuş Özgür Kahveci'nin anısına, Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Yaykın Köyünde yaptırılan çeşme ve mesire alanı törenle açıldı.

Şırnak Uludere'de vatan görevini yaparken 25 Mayıs 2007 tarihinde şehit edilen Jandarma Komando Çavuş Özgür Kahveci'nin anısına, Çanakkale'nin Çan ilçesine bağlı Yaykın Köyünde yaptırılan çeşme ve mesire alanı törenle açıldı.

Mevlid-i Şerif okunmasıyla başlayan açılışta Çan Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileri sema gösterisi sunarken, törende konuşan şehit Jandarma Komando Çavuş Özgür Kahveci'nin babası Necmi Kahveci, "Bizim için çok anlamlı olan bu günde yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Şehit oğlumun 6. anma yılında mevlit cemiyeti ve yaklaşık 8 aydır uğraş verdiğimiz adını ve fotoğrafını üzerinde taşıyacağına inandığımız bu anıtımızın halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Bu nezih eserin yapımında sadece bizler değil çok insanımızın desteği vardır. Başta sayın Valimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımızdan aldığımız maddi ve manevi desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Çan Kaymakamı Yakup Tat da törende yaptığı konuşmada, "Şehidimizin şahadet şerbetini içtiği 25 Mayıs'ın sene-i devriyesi olması vesilesiyle hem de değerli Valimizin ilimizden Eskişehir'e atanması ve önümüzdeki birkaç gün içersinde ilimizden ayrılacak olması sebebiyle kendisinin burada büyük emekleri olup sürekli takip ettiğinden bugünü görmesini istedik. Şehidimizin ailesinin de isteği buydu ve ufak-tefek eksikleriyle de olsa bu abideyi, şehidimizin adını bayraklaştıracak bu abideyi bugün sizlerin de nazik katılımlarıyla açmak istedik. Yaklaşık 35 bin TL gibi bir maliyete dayanan eserin elbirliğiyle, işbirliğiyle, imeceyle bugüne gelmesinde, vücuda gelmesinde büyük gayreti olan başta Necmi Kahveci abimiz büyük maddi ve manevi destekleriyle her zaman bizi cesaretlendiren sayın Valimiz ve tüm desteği olan, Yaykınlılar başta olmak üzere emeği olan herkese tekrar huzurlarınızda teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna da törende yaptığı konuşmada, "Bu güzel günde, çok güzel bir vesile ile sizlerle beraber olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Çanakkale'den ayrılmaya sayılı günler kala böyle güzel bir hadiseye birlikte tanıklık etmek, iştirak etmek, bu şekilde buradan ayrılmak bizim için ayrıca gurur verici bir hadise. Aylar öncesinden verdiğimiz bir sözün yerine getirilmesi noktasında da şükrediyorum. Çan ilçemizle ve onun köyleriyle ilgili birlikteliğiniz, heyecanınız, coşkunuz, sevginiz, birbirinizle olan dayanışmanız takdire şayandır. Başka yerlerde görmediğimiz ölçüde, bunu burada görüyoruz" dedi.

Yaykın Köyü'nü geçen yıl da ziyaret ettiğini vurgulayan Vali Tuna, "Köyünüzün güzel örf, adetleri, gelenekleri var. Sizleri unutmayacağız. Her zaman ayrı bir yeriniz olacak. Bizler çok şükür çok fazla bir sıkıntıya maruz kalmadan yolumuza devam ediyoruz. Tabii ki bedeller ödüyoruz. O ödediğimiz bedellerden birisi de şu anda aziz hatırasını yad ettiğimiz şehit kardeşimiz Özgür Kahveci'dir" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt'ün okuduğu dua ile birlikte Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Boğaz Komutanı Tuğamiral Mesut Özel, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sait Koca, Kaymakam Yakup Tat, Çan Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Cambaz, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu tarafından kurdele kesilerek anıt parkın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa şehit aileleri ve yakınları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri ile Yaykın ve çevre köylerden çok sayıda vatandaş katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Uludere Şırnak Yaykın Yerel Haberler

title