Haberler

Sarnıç'ın Yüzü Beş Yıldır Gülüyor

2009’da Gaziemir Belediyesi’ne bağlanan Sarnıç’ın kaderi Başkan Şenol sayesinde değişti.

2009'da Gaziemir Belediyesi'ne bağlanan Sarnıç'ın kaderi Başkan Şenol sayesinde değişti. Altyapı ihtiyaçları giderilen beldeyi hizmet üssüne dönüştüren Şenol, üniversite ve sosyal tesisler kazandırdığı beldeye, parklar ve Türkiye'nin en büyük göç anıtıyla kimlik kazandırdı.

2009 yılında belde belediyelerinin kapatılmasıyla Gaziemir'e bağlanan Sarnıç'ın yüzü, Başkan Halil İbrahim Şenol'un çalışmalarıyla güldü. Sarnıç'ın eksikliklerini bilen Başkan Şenol, ilk olarak Sarnıç'ı Gaziemir'e bağlayan yolun genişletilmesiyle işe başladı. Yol genişletme çalışmaları sonucu geliş-gidiş hale gelen yola bisiklet yolu da eklendi. Bacasız sanayinin merkezi olan Sarnıç'a Avrupa standartlarında yol yapıldı. Atık su ve yağmur suyu kanalları birbirinden ayrıldı. Yeni kanallar yapılarak su baskınlarının tarihe karışması sağlandı. Öte yandan sürekli gelişen sanayi bölgesinde yeni cadde ve sokaklar açılarak kentin gelişiminin önü açıldı.

Hizmet kalitesini her geçen gün arttıran belediyenin Fen İşleri, Temizlik ve Park Bahçeler Şantiyeleri ile Makine İkmal Tesisi'ni Sarnıç'taki kurulan modern tesislere taşındı. Yeni ve modern tesisler sayesinde çalışmalar hızlı şekilde yürütülürken Sarnıç hizmet üssüne dönüştü. Üniversite sözünü yerine getiren Şenol, Ege Üniversitesi ile yaptığı çalışmalar sonucu Sarnıç'a yüksekokul kazandırdı. Üniversite ile birlikte kent yatırımcını gözdesi haline geldi. Ayrıca GAZİGEM'in Sarnıç'taki şubesiyle 1000'e yakın öğrencinin eğitimlerine katkı sağlanıyor.

Öte yandan göçmen vatandaşların yoğun olarak yaşadığı beldede Türkiye'nin en büyük göç anıtı yapıldı. 57 metre uzunluk ile 4 metre 80 santimetre uzunluğa sahip 'göç anıtı' kentin çehresini değiştirdi. Yaklaşık 5 aylık çalışma sonucu yapılan 'göç anıtı' üç bölümden oluşuyor. İlk bölümde Balkanlar'dan anavatana göçü temsil eden motifler, orta bölümde Türk ve Osmanlı tarihinde önemli yer tutan devlet adamları ve komutanlara ait 5 portre, üçüncü bölümde ise Anadolu insanının günlük yaşamını anlatan motifler yer alıyor. Tarihte İzmir'in ele geçirilmesinde önemli hizmetleri olan Emir Çaka Bey ve Gazi Umur Bey, Osmanlı'nın kurucusu Osman Bey, İstanbul'u fethiyle yeni bir çağı açan Fatih Sultan Mehmet ile Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkıntılarından yeni ve modern bir devletin kurulmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün portreleri görenleri hayran bırakıyor.

Gaziemir Belediyesi, Balkan göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Sarnıç'ta yaptığı parklara ve sosyal tesislere Bulgaristan'daki Türklük hareketine öncülük etmiş liderlerin isimlerini verdi. Halkın, öğretmenlerin ve Balkan Göçmenleri Derneği (Bal-Göç) Sarnıç Şubesi yetkililerinin isteği üzerine parklara Nuri Turgut Adalı ve Ömer Osman Erendoruk'un isimlerini verildi. İki kır düğün salonu, çocuk oyun alanı, gençlik merkezi, spor alanının yer aldığı sosyal tesislere ise Balkan Göçmenleri Derneği'nin kurucusu Mümin Gençoğlu'nun adı verildi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil İbrahim Şenol Gaziemir Belediyesi Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title