Haberler

Sapanca'da İlköğretim Haftası Törenle Kutlandı

2013-2014 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlk Öğretim Haftası kutlamaları Sapanca İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

2013-2014 eğitim öğretim yılı açılışı ve İlk Öğretim Haftası kutlamaları Sapanca İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen törene Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı İbrahim Uslu, Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan gerçek ve Şube Müdürleri, Sapanca Emniyet Müdürü Erdem Mali, Sapanca İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hasan Dazkır, Sapanca Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Pektaş, öğrenciler, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ile başlanılan törende İstiklal Marşı okunması sonrası kürsüye davet edilen Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Gerçek yaptığı açıklamada, "Yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanı içerisindeyiz. Eğitilmemiş toplumlar gelişemezler, ayakta kalamazlar. Okul bir eğitim yuvası olarak size çeşitli bilgiler verir, beceriler kazandırır, yeniliklerle gideceğiniz yolu aydınlatır" diyerek konuşmasının devamında öğrenci velilerine seslenen Gerçek, "İmkanlarımız dahilinde öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştireceğimizden şüpheniz olmasın, çocuklarınız okul içerisinde bulundukları süresince gerekli olan bilgi, tutum, saygılı bir birey olması sonuçta ailesine, milletine ve vatanına yüksek karakterli bir insan olacaktır. Çocuklarınızın istenilen şekilde gelişmesi ve yetişmesi için okul ve öğretmenler ile her konuda işbirliği yapmanız çalışmalarına destek olmanız gerekmektedir. Çocuklarınız ile ilgili tüm toplantı ve görüşlere katılmanız iyi bir eğitim için gereklidir. 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılının okulumuza, ülkemize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Ardından kürsüye davet edilen Sapanca Kaymakamı Azcan konuşmasında, "Geleceğimiz, istikbalimiz, en değerli varlıklarımız kıymetli öğrenci kardeşlerim, sevgili çocuklarımız ve fedakar öğretmenlerimiz ama aynı şekilde öğrencilerimizi hayatın hiçbir aşamasında bırakmayan o fedakar o cefakar her türlü zorlukta çocuklarının önüne geçen siper eden eli öpülesi kıymetli annelerimiz İlkÖğretim Haftamızın ve 2013-2014 Eğitim ve Öğretim sezonunun sağlıkla, huzurla, mutlulukla ve başarı ile geçmesini temenni ediyor ve kutluyorum. Ben özellikle teşekkürü velilerimize yapmak istiyorum bu gün burada yalnız bırakmadığınız çocuklar, yarında yalnız bırakmayacağınız gençlerimiz, sizlerin en değerli varlığı olduğu kadar geleceğimiz istikbalimiz olarak, hepimizin en değerli varlıklarıdır. Çocuklarınızı, çocukları gibi seven aynı şekilde hoşgörü ile büyük bir titizlikle yetiştirecek olan öğretmenlerimizle el ele gönül gönüle bu çocuklarımızı beyni dolu, yüreği dolu yani fikri hür irfanı hür bir şekilde yarınlara hazırlayacaklardır. Bundan hiç birinizin ve hiçbirimizin şüphesi olmasın. Çocuklarımızın dünden bu güne yetiştirilmesinde emek veren başta başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu çerçevede vefat etmiş olan öğretmenlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. İlköğretim haftamızı kutluyor, 2013-2014 Eğitim ve Öğretim sezonunun Sapanca için, bu çocuklarımız için ve ülkemiz içinde başarı ve huzurla geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Ardından öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten Okula Dönüş, İlk Gün şiirlerini okumasının ardından protokol ve 1'inci Sınıf öğrencilerini toplu hatıra fotoğrafı çektirmesi ile tören son buldu. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Uslu Sapanca Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title