Haberler

Salda Kayak Merkezi Açıldı

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Eşeler Yaylası'nda yapılan Salda Kayak Merkezi, düzenlenen Kar Festivali ile hizmete açıldı.

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Eşeler Yaylası'nda yapılan Salda Kayak Merkezi, düzenlenen Kar Festivali ile hizmete açıldı.

Açılış ve Kar Festivali'ne il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kayak merkezinin ilk Kar Festivali, pop müziği konseri ile başladı. Konserin ardından açılış törenine geçildi. Yeşilova Kaymakamı Mustafa Altınpınar, söz verilen tarihte Salda Kayak Merkezi'ni hizmete açmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Daha sonra AK Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik ve Hasan Hami Yıldırım birer konuşma yaptı.

Salda Kayak Merkezi'nin Akdeniz Bölgesi'ne ve ülkemize büyük katkı sağlayacağını ifade eden Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise, "Salda Gölü'nün alt yapısı ve kayak donatıları, kayak severlerin beklentilerine cevap verecek şekilde tamamlandı. Şimdi ülkemizin her yerinden kayakseverleri, muhteşem Salda Gölü manzarası eşliğinde ve çam ormanlarının arasında kayak yapmak üzere Salda'ya bekliyoruz" dedi.

Salda Gölü Kayak Merkezi Tesisleri hakkında bilgi veren Burdur Valisi Süleyman Tapsız, "Tesisin yapımının gerçekleştirildiği arazi, Batı Akdeniz bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin sıklıkla kullandığı Antalya-Denizli güzergahındaki Burdur ili Yeşilova İlçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Kayak tesisinin ulaşım sorunu bulunmaktadır. En uzunu bin 600 metre, en kısası 950 metre olmak üzere toplam 5 pistten oluşan kayak merkezindeki teleski tesisinin hat uzunluğu ise 850 metredir. Kayak tesislerinin

yapıldığı alan, dünyanın en derin ve en temiz göllerinden biri olan turkuaz renkli Salda Gölü'ne hakim bir noktada olup, manzara tam bir doğa harikası niteliğindedir" diye konuştu. Vali Tapsız, Salda Kayak Merkezi'nin Aralık ayından Nisan ayına kadar karla kaplı olduğunu ve tepede şu anda 150 metre kalınlığında kar bulunduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilmesi ile merkez hizmete açıldı.

Salda Kayak Merkezi'nde düzenlenen Kar Festivali'nde ise çeşitli yarışmalar yapıldı. Tesisin en uzun pistinde profesyonel sporcular, kayak gösterisi yaptı. Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve protokol mensupları da kayak yaptı, kar motoruna bindi. Vatandaşlar ise kızak ve halat çekme yarışmaları ile doyasıya eğlendi. Yarışmalarda dereceye giren vatandaşlara ödülleri Burdur Valisi Süleyman Tapsız ve protokol mensupları tarafından verildi.

Kar Festivali'nde ayrıca vatandaşlara Bucak Salebi ikram edildi. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeşilova Burdur Salda Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title