Haberler

Said-İ Nursi İçin Nurs Köyünde Mevlit

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde, Bediüzzaman Said-i Nursi için mevlit verildi.

Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Nurs köyünde, Bediüzzaman Said-i Nursi için mevlit verildi.

Said Nursi'nin doğduğu köyde 4 yıldır geleneksel olarak düzenlenen "Bediüzzaman Mevlidi", bu yıl da köy meydanında düzenlendi. Yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı mevlit programı Kur'an-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başladı. Said Nursi'nin eserlerinin okunmasıyla devam eden programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Bitlis'in Bediüzzaman gibi büyük bir hazineye sahip olduğunu ve göreve geldiği günden bu yana bunu sürekli dile getirdiğini söyledi. Bu memleketten çıkan bu hazineyi parlatıp onu sadece bu bölgeye değil yakın coğrafyayla paylaşmamız gerektiğini ifade eden Yurdakul, "Büyük cemaatlerin, büyük zatların, büyüklüğü odur ki vefatlarından sonrada yaşadıklarını, ortaya koydukları eserlerle ve yetiştirdikleri öğrencilerle bütün dünyayı ışıkla nurlandırması meselenin yüceliğini, güzelliğini, özelliğini ortaya koyar. Gerçekten büyük bir hazineye sahibiz. Bunu sadece Türkiye için değil, dünyanın değişik yerlerindeki ziyaretlerimizde de görüyoruz. Bize düşen bunun yazılanları çizilenleri yaşananları daha da geliştirmek. Özellikle yöneticiler olarak asırlar önce ortaya konan bu gerçekleri mektebimizde, medreselerimizde, dershanemizde hülasa insanımızın olduğu her noktada hayata geçirerek onu tavır ve davranış olarak sergileyerek ortaya koymak lazım" dedi.

Said Nursi'nin doğduğu evin restorasyonu için 1 milyon liralık kaynak ayrıldığını hatırlatan Yurdakul, "İnşallah köyümüzün ihtiyaç duyduğu medrese, dershane ve okul gibi sosyal ihtiyaçlarını bir proje dahilinde hayata geçirme düşüncesindeyiz. Nerde manevi bir cazibe merkezi varsa, nerde bu ülkenin bir değeri varsa bunu geliştirmek için hükümetimiz büyük kaynaklar ayırıyor. Üstadımızın evinin restorasyonu için bir milyon değerinde kaynak ayrıldı" diye konuştu.

Hizan Kaymakamı Sedat İnci ise, üniversiteye hazırlandığı zamanlarda Said Nursi'nin eserlerini okuduğunu söyledi. Nursi'nin bütün hayatını iman ve Kur'an hizmetine adadığını ifade eden İnci, "Bu hizmete nail olmak istemekle olmuyor. Herkese nasip olmaz. Ancak kısmeti olan insanlara nasip olabilecek büyük bir nimettir. Sizlerde bu kutlu cemaatin birer üyesi olarak buradasınız. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen ve yurt dışından gelen misafirlere teşekkür ediyorum" dedi.

Mevlit programı verilen öğle yemeğiyle son buldu.

Programa Said Nursi'nin talebelerinden Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı da katıldı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veysel Yurdakul Bitlis Hizan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title