Haberler

Roman Hakları Savunucusu Hacer Foggo Urla'da

Yaklaşık 10 yıldır Romanlarla ilgili çalışmalar yürüten Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye İnsan Hakları Gözlemcisi Hacer Foggo, Urla Belediyesi'ni ziyaret etti.

Yaklaşık 10 yıldır Romanlarla ilgili çalışmalar yürüten Avrupa Roman Hakları Merkezi Türkiye İnsan Hakları Gözlemcisi Hacer Foggo, Urla Belediyesi'ni ziyaret etti. Urla Belediyesi'nin İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü iş birliğiyle oluşturduğu Sıra Mahallesi Romanlarıyla ilgili Cennet Mahallesi Projesini değerlendiren Foggo, "Bu proje hem Türkiye, hem de Avrupa'ya örnek olacak" dedi.

"İzmir'e geldiğimde, Urla Belediyesi'nin yapmış olduğu Sıra Mahallesi Romanları için yapılan Cennet Mahallesi projesini görünce çok umutlandım. Bu proje hayata geçtiği zaman hem Türkiye'deki, hem de Avrupa'daki Romanlara örnek olacak." diyen Foggo, şöyle konuştu:

"Bu projede en önemli olan ve bugüne kadar yapılmayan şeyi Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu yapmış. Bugüne kadar, belediyeler, devlet ya da her hangi başka bir kuruluş masanın karşısına Romanları oturtturmadan, kendi fikirlerine göre projelerini tasarladılar. Onların amacı kentin merkezindeki yoksul insanları şehrin dışına atmak ve yerine avmler yapmaktı. O projeler, karın hesabına yönelikti, insanın yararına değil. Mahalleyi mahalle yapan yardımlaşma, komşuluk gibi mahalle kültürü ortadan kalktı. Burada en önemli şey belediyenin insanları masanın karşısına oturtması ve ne istiyorsunuz, nasıl bir yerde yaşamak istiyorsunuz diye sorması. Yaşayacakları evlerin biçiminin dışında, "nasıl geçiniyorsunuz?" sorusu, sorulmadı bugüne kadar. Orada kaç tane engelli, kaç tane işsiz, kaç tane kadın var, kaç çocuk okula gidiyor, kaçı gitmiyor araştırılmalı ve proje böyle yapılı. Bu proje sayesinde istihdam da gerçekleştirilecek. Hurdacılık, çiçekçilik yapan kişiler bu evlerde masraflarını karşılayamaz ama Urla Belediyesi, istihdam, sosyal yaşam merkezleri, çocuklar için etüt merkezleri, okuma yazma salonları düşünmüş. Meslek edindirme kursları uygulayacak. Bu bakımdan ben çok beğendim bu projeyi. Urla Belediyesi'nin ve Yüksek teknoloji Enstitüsünün desteğiyle çok güzel bir proje ortaya çıkmış. Yüksek geliri olan insanlar için düşünülen villa, rezidans projelerinde sağlanan imkanları Urla Belediyesi yoksul mahaller için de düşünmüş. Ben Urla'daki Roman mahallesine gittim. Bu projeyi çok istiyorlar, çok hevesliler. Sabırsızlıkla projeyi bekliyorlar. Çünkü bu proje onlara ait. Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ben böyle istiyorum, bu da sizin projeniz dememiş. Diğer projelerde belediye başkanları kendi hayallerini gerçekleştiriyorlar. Burada ise Romanların rüyaları gerçekleşiyor. Bu yüzden bu proje onları çok mutlu edecek." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Urla Yerel Haberler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

A101 bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ A101 açık mı kapalı mı? ŞOK bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ ŞOK açık mı kapalı mı? BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title