Haberler

Ressam Akın Ekici'nin Eserleri Görücüye Çıktı

Tuvallerine kendine özgü tekniğiyle yaşam veren Ressam Akın Ekici’nin ikinci kişisel sergisi ’Yansıma’ İstanbul’dan sonra GT Art & Interiors’da İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Tuvallerine kendine özgü tekniğiyle yaşam veren Ressam Akın Ekici'nin ikinci kişisel sergisi 'Yansıma' İstanbul'dan sonra GT Art & Interiors'da İzmirli sanatseverlerle buluştu.

Ressam Akın Ekici, 30'a yakın eserini GT Art Sanat Galerisi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Ressam Ekici, eserlerinde ön plana çıkardığı doğadaki yansımalar temasını bu sergisinde de sürdürdü. Serginin açılışında konuklara seslenen Ressam Akın Ekici, insana dair her duygunun doğada bir karşılığı olduğunu ve kendi yansımasını görmek isteyen herkesin bakışını doğaya çevirmesi gerektiğini söyledi.

Geçen Haziran ayında İstanbul'da sanatseverlerle buluşan ilk kişisel sergisi Yansıma'nın amacına ulaştığını dile getiren Akın Ekici, İzmirli sanatseverlerle kasım ayının yarısına kadar bir arada olmaktan mutluluk duyacağını belirterek " İzmir'in kültür, sanat ve uygarlıklar beşiği güzel ilçesi Bergama'da yetiştim, yoğruldum. Bu sergi yetiştiğim güzel Ege coğrafyasında gerçekleştirmeyi çok istediğim bir sergiydi. Şimdi bu sergiyi Koray Gürbüz ve Tolga Erturgut'un yönettikleri Gt Art &Interiors'da gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Umarım sanatseverlere ve tüm izleyenlere güzel bir İzmir meltemi tadı verir" dedi.

Eserlerinde insana özgü olduğu düşünülen doğum, ölüm, sevinç, mutluluk, coşku gibi olumlu ve olumsuz duyguları doğanın diliyle anlatma gayreti içerisinde olduğunu ifade eden "Biz neyi hissediyorsak inanıyorum ki doğa da aynı şeyi hissediyor, tıpkı ikiz kardeş gibiyiz. Dostça, sevgiyle, ihtimamla yaklaşılınca bir çiçek gibi açıyor coşuyoruz, darbe alıp yaralanırsak soluyoruz, küsüyoruz, bitiyoruz, ölüyoruz. Ben bu duygu ve tespitlerimi resimlerimle anlatmaya gayret gösterdim" dedi.

Ressam Akın Ekici'nin hiç fırça kullanmadan spatula tekniği ile yaptığı eserlerini tuval üzerine farklı kuvvet ve açılar uygulayarak soyutlamalar yaptığını belirten GT Art Sanat Danışmanı Koray Gürbüz, "Böylesine güzel bir sergiyi İzmirli sanatseverlerle buluşturduğumuz için son derece mutluyuz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul İzmir Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title