Haberler

Rektör Prof. Dr. Kudret Saylam Açıklaması

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Tıp Bayramı nedeni ile düzenlediği resepsiyonda Sağlık alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, Tıp Bayramı nedeni ile düzenlediği resepsiyonda Sağlık alanında yapılan çalışmaları anlattı.

Rektör Kudret Saylam, hekimlerim zor şartlar altında görevlerini yapmakta olduklarını söyledi. Saylam açıklamasında, "Hekimlerimiz çok önemli görevler ifa ediyorlar, sağlığımız ile ilgili çalışıyorlar bu nedenle görevlerinin zorluğunu biliyoruz.Zor şartlar altında görev yaptıklarını da biliyoruz. Sağlığımız hekimlerimize emanet. Bu anlamdaki katkıları yardımları inkar edilemez düzeyde. İnsanların daha rahat,daha sağlıklı ve konforlu yaşaması noktasında hekimlerimiz ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu yüzden ayrıca hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

SAĞLIK ALANINDA ÜLKEMİZDE VE KIRŞEHİR'DE ÖNEMLİ GELİŞMELER VAR

Sağlık alanında yapılan çalışmalarla önemli gelişmeler olduğunu söyleyen Rektör Kudret Saylam, "Son yıllarda özellikle sağlık konusunda ülkemizde çok önemli gelişmeler oldu. birinci, ikinci, üçüncü kademe sağlık kuruluşlarını göz önüne aldığımızda tamamında çok önemli ilerleme kaydedildiğini görüyoruz.

Bizde Üniversite olarak 2006 yılında kurulduk ama 2007 yılında kurulan bir tıp fakültemiz var ve 2011 yılında göreve geldikten sonra Tıp Fakültesi ile ilgili çalışmaları başlattık. Öncelikli olarak hocalarımızı almaya başladık, öğrenci alımı ile ilgili olarak da Hacettepe Üniversitesi ile bir protokol imzalamıştık ama o yıl YÖK kararını değiştirdi.

Bütün Üniversitelerin Tıp Fakültelerinin kendi şartlarını oluşturmaları ve daha sonra öğrenci almaları yönünde bir karar almıştı. Bizde ona istinaden 2012 yılından itibaren hızlı bir şekilde öğretim üyelerimizi Fakültemize almaya başladık.

Şu anda 40'ın üzerinde göreve başlayacaklarla beraber yaklaşık 15-20 gün içinde göreve başlayacakları da saydığımız zaman yaklaşık 46-47 tane Tıp fakültesinde öğretim üyemiz var, 12 tane araştırma görevlimiz var,şu an itibari ile 3 tane fiziksel tedavi ana bilim dalında uzmanlık eğitimi alan öğretim görevlilerimiz var ve inşallah önümüzdeki dönemden itibaren de yine 1 tane fiziksel tedavi, bir tane de Üroloji olmak üzere 2 uzmanımız daha gelecek göreve başlayacak yani toplamda 5 tane uzmanlık eğitimi alan görevlimiz var" diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİNE ÖĞRENCİ ALIMI İÇİN YÖK'E BAŞVURU YAPILDI

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesine öğrenci alımı için YÖK'E gerekli başvuruların yapıldığını anlatan Rektör Saylam, "Öğrenci alımı içinde, YÖK'e başvurumuzu yaptık, tabii bu arada YÖK'ün istediği bir takım şartlar var. O şartları da yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Buradaki nihai kararı YÖK verecek bir gerekli başvurumuzu yaptık bunun sonucu bekliyoruz. Fakat Tıp Fakültesinde Lisans eğitimi yapılmadan biz Lisans Üstü düzeyde yani doktora düzeyinde uzmanlık eğitimini veriyoruz özellikle ben bunun bilinmesinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü Üniversitemiz, Tıp Fakültemiz belli bir düzeye geldi, gelişti ve belli bir düzeyde uzmanlık eğitimi verebilir hale geldi bu bizim için çok önemli.

Onun dışında gene Tıp Fakültemizle ilgili, diğer çalışmalarımız devam ettiriyoruz. İhtiyaçlarını Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanıyoruz biliyorsunuz hastaneyi. Hocalarımızın ihtiyaçlarını bilimsel araştırma kaynaklarımızdan kısaca BAP kaynaklarımızdan karşılamaya çalışıyoruz. Bunların talep ettikleri bilimsel araştırma ve laboratuvarları ve talepleri ya da hastanede hasta tedavisine yönelik bir takım aletleri yine bu BAP kanalıyla temin etmeye çalışıyoruz.

Çok iyi bir mesafe kaydettiğimiz inancındayım. Bizimle birlikte kurulan Tıp Fakültelerine baktığımız zaman bunu daha iyi anlamamız mümkün. İlerde inşallah çok daha iyi gelişmeler olacağını ben görüyorum, Aldığımız öğretim üyelerimiz, genç, dinamik, çalışkan ve gayretli. İleride çok daha iyi şeyler yapacağını görüyoruz. Şu an itibari ile Kırşehir halkımıza sağlık alanında hizmet sunulmakta. Profesör, doçent hocalarımız Kırşehir halkımızın sağlığına yönelik hizmetlerini devam ettiriyorlar. İnşallah öğrencilerimizde olduğu zaman eğitim-öğretim faaliyetlerimizi devam ettirecekler.

Tekrar katıldığınızı için hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kudret Saylam Tıp Bayramı Kırşehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title