Haberler

Prof.dr. Uğur Kaynak Açıklaması

Bölgedeki depremlere müdahale amacıyla kurulacak deprem erken tahmin istasyonlarının yer tespiti için Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde bulunan Doç.Dr.Oğuz Gündoğdu, Prof.Dr.Uğur Kaynak ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat...

Bölgedeki depremlere müdahale amacıyla kurulacak deprem erken tahmin istasyonlarının yer tespiti için Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde bulunan Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Prof. Dr. Uğur Kaynak ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun'u makamında ziyaret ettiler.

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nden emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Kaynak, İstanbul Üniversitesi'nde görevli Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, Simav, Pazarlar, Hisarcık, Şaphane ve Gediz ilçelerindeki yer hareketleri ile alınacak tedbirlere ilişkin görüşlerini Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ile paylaştılar.

Deprem erken tahmin istasyonu kurmak üzere çalışmaların başlatıldığını belirten Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, "bu bölgede günler öncesinden belki de olabilecek deprem hakkında fikrimiz olacak" dedi.

Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, yapılmak istenen şeyin sadece Simav'ın çevresinde oluşabilecek bir aktivitenin belirlenmesinden ziyade çevrelerdeki fayların da etkilerini ortaya çıkaracak cihazlar kuracaklarını belirtti. Gündoğdu, depremlerden önce ciddi işaretlerde bulunan kaplıcaları takip edeceklerini ve eğitimi de yanına katarak deprem öncesinde, sırasında akredite edilmiş bilgilerle geliştirmeye çalışacaklarını dile getirdi.

Prof. Dr. Uğur Kaynak ise,

"Yüzde 51 olasılıkla bu bölgede 6 şiddetinin üzerinde deprem olmayacağını umut ediyorum. Bunun sebebinin kaplıcalardaki yüksek derecedeki suyun olmasıdır. Enerjiyi bu şekilde boşaltıyor. Bu bölgenin deprem tarihini tam olarak bilmiyoruz. Bu bölge üzerinde önceki yıllarda tam manasıyla deprem araştırması yapılmamış. Bölgenin deprem tarihini bilsek daha iyi tahminlerde bulunabiliriz" dedi.

Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Prof. Dr. Uğur Kaynak ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday'ın ziyaretlerinden memnun olduklarını belirten Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, "İlçemizin deprem bölgesinde olması ve deprem ile birlikte yaşama zorunluluğumuzun olması bizleri depremi önceden tahmin etmenin yollarını aratıyor. Deprem erken tahmin etme istasyonların ilçemizle birlikte bölgemize kurulacak olmasından dolayı Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'ya, Prof. Dr. Uğur Kaynak'a ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday'a teşekkür ederim" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Oğuz Gündoğdu Fuat Agalday Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title