Haberler

Öğrencilere Engellilerin Yaşadıkları Zorluklar Anlatıldı

Koç Holdingin düzenlediği 'Ülkem İçin' projesi kapsamında Erciyes Koleji öğrencilerine engellilerin yaşadığı zorluklar anlatıldı.

Koç Holdingin düzenlediği 'Ülkem İçin' projesi kapsamında Erciyes Koleji öğrencilerine engellilerin yaşadığı zorluklar anlatıldı.

Erciyes Kolejinde düzenlenen programa, 'Ülkem İçin' Kayseri elçisi Ahmet Başkal, Psikolog Ceren Kurtay, görme engelli Adem Vural, Sosyolog Buket Demirel katıldı. Programda açılış konuşmasını yapan 'Ülkem İçin' Kayseri elçisi Ahmet Başkal, "Devlet Planlama Teşkilatı ve Devlet İstatistik Enstitüsü tarafından açıklanan veriler göre ülke nüfusunun yüzde 12,29'u engellidir. Bu oran son nüfus sayımına göre 8,5 milyon kişiye karşılık gelmektedir. Günlük yaşantımızda cadde ve sokaklarda çok sayıda engelli kişi ile karşılaşmamızın neden, engelli kişilerin mevcut olmaması değil, bu kişilerin dış mekanlardan yardım almadan faydalanabilmelerinin çoğu durumda olanaksız olmasıdır" diye konuştu.

Psikolog Ceren Kurtay ise, "Engellilik fiziksel, duyusal ve zihinsel eksikliklere sahip insanların birçok kısıtlama ile karşılaştığı bir yaşam biçimidir. Dolayısıyla biz bu engelleri değiştirirsek bu kavramı ortadan kaldırmış oluruz. Türkiye'de 8,5 milyon engelli var. 860 binde bedensel ebgelli var. Siz kişiye ve dünyaya nasıl bakarsanız öyle görürsünüz. Birlikte yaşayamıyorsak, engelli bireyleri dışlıyorsak onlarda kendilerini bu toplumda ayrı ve yalnız hissedecektir" şeklinde konuştu.

Görme engelli Adem Vural'da "Ben doğuştan görme engelliyim. Yolda bir görme engelli gördüğünüzde eğer ki ona yardımcı olacaksanız bunu konuşarak yapın. Ona göre görme engelliye yardımcı olabilirsiniz" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Devlet Planlama Teşkilatı Adem Vural Kayseri Erciyes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title