Haberler

Öğrenci Velilerinden Okul Servisi Tepkisi

Kadıköy'den Her Gün Belediye Otobüsleri ile Edremit'teki Okullara Gelen Öğrencilerin Velileri, Otobüslerin Okul Önlerine Kadar Gitmesinin Yasaklanmasına Tepki Gösteriyor.

Kadıköy'den her gün belediye otobüsleri ile Edremit'teki okullara gelen öğrencilerin velileri, otobüslerin okul önlerine kadar gitmesinin yasaklanmasına tepki gösteriyor.

Geçtiğimiz yıllarda da yaşanan okul servisi tartışması, okulların açılmasının ardından tekrar yaşanmaya başladı. Hafta içi her gün Kadıköy'den 295 öğrenciyi alarak belediye otobüsleri ile Edremit'teki okullara götüren Kadıköy Belediyesi'nin servis otobüsleri, şehir girişindeki terminal önünde polis engeli ile karşılaştı. Otobüslere para cezası kesilerek şehir merkezine alınmalarının yasaklanmasıyla başlayan tepkiler gün geçtikçe artıyor. Belediye Başkanı Sezgin İnan'ın ardından şimdide öğrenciler ve veliler mağduriyetin giderilmesi için yetkililere seslendi. Basında, konunun ele alınmasının ardından beldesinden 300 yaklaşık öğrencinin Edremit'e gelip gitmediği söylentilerine karşılık veren Belediye Başkanı Sezgin İnan, inceleme yaptığını ve net olarak Kadıköy'den her gün 295 öğrencinin Edremit'e gidip geldiğini açıkladı. Kıza zaman sonra havaların erken saatte kararmasıyla ortalama 200 öğrencinin karanlık saatlerde, otobüse binebilmek için kilometrelerce yol yürüyeceğini söyleyen başkan İnan, "295 öğrencimiz arasında bir çok öğrenci de henüz ilköğretim okulu öğrencisidir. Oto terminali önünde indirmek zorunda kaldığımız öğrencilerimiz, geri dönüşlerde karanlık saatte, bir çok olası tehlike içinde ve göz göre göre kilometrelerce yol yürüyecek. Okullar açılırken, veliler belediyenin okul önlerine kadar servisler gibi hizmet verdiği garantisiyle çocuklarını göndermeye başladı. Tabi şimdide haklı olarak benden hesap soruyorlar. Her gün kapımı bir sürü öğrenci velisi çalıyor ve bana öğrencilerin başına bir şey geldiğinde sorumlu olduğumu hatırlatıyor. Ben bu vebali nasıl kaldırırım. Onların başlarına bir şey geldiğinde ben ailelerine ne cevap veririm. Belediye olarak bir hizmet vermenin bedeli bu olmamalı. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşması lazım" dedi.

Belediye otobüsüne öğrencileriyle birlikte binerek, terminalden inince çocuklarını okula kadar götüren bazı ilköğretim öğrencisi velisi ise, "Bu hiç hoş bir durum değil. Biz belediyenin çocuklarımızı okullarına kadar götürdüğünü bilerek bu duruma razı olduk. Fakat birkaç gün sonra bu yasaklandı. Daha ilkokul birinci sınıfa giden bir öğrenci nasıl kendi başına kilometrelerce yol yürüyerek okulunun yolunu bulsun. Bu mümkün değil. Buradaki mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Duyduğumuz kadarıyla, başka belde ve köylerde bu sorun varmış. Yetkilerin ilgilenerek çözmesini bekliyoruz" diye konuştu. Bazı ilköğretim okulu öğrencileri ise eskisi gibi rahatça okullarına gidip gelmek istediklerini söyledi.

Milli Eğitim yetkililerine göre ise, öğrenci velilerinin tutumu yersiz. Yetkililer, Kadıköy beldesindeki mevcut ilköğretim okulunda öğrenci kapasitesinin var olduğunu ve bu kadar öğrencinin Edremit'te eğitim görmesi gerekmediğini söyledi. Velilerin Edremit'ten ikamet göstererek çocukları daha iyi eğitim görsün düşüncesi ile hareket ettiğini ileri süren yetkililer, "Öğrenciler mağdur olabilir. Bunu baştan velilerin düşünmesi gerekirdi. Zaten beldelerindeki okulun kapasitesi Kadıköy'e yetiyor. Yetmiyor duruma geldiğinde de zaten bakanlık okul yaptırır. Bile bile çocuklarına kilometrelerce yol teptirip, başka okullara gönderiyorlar. Öncelikle bunun önlenmesi gerekir. Zaten belediyelerin okul servisi hizmetleri vermesi uygun değil. Yasalara uygun olarak belgeleriyle hizmet veren okul servisi firmaları var. Madem ki durum böyle, öğrenci velileri bir araya gelerek çocuklarını servislerle taşıtabilirler" diye değerlendirdi.

(SŞ-MŞ)

08.10.2007 16:52 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu: Reisi'nin düşen helikopterinin sinyal sistemi kapalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

Tüm bunlar tesadüf mü? Aliyev ile yakınlaşan 3 liderden biri öldü, biri ölümle pençeleşiyor, diğeri de tehdit ediliyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title