Haberler

Nöropsikolog Zafer Akıncı, Öğretmen ve Velilerle Bir Araya Geldi

Human Psikolojik Araştırmalar ve Gelişim Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Nöropsikolog Zafer Akıncı, başarılı insanların beyin kapasitesini yüksek kullandıklarını kaydetti.

Human Psikolojik Araştırmalar ve Gelişim Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Nöropsikolog Zafer Akıncı, başarılı insanların beyin kapasitesini yüksek kullandıklarını kaydetti.

Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu tarafından IQ Up'un katkısıyla veli ve öğretmenlerle Sabancı Kültür Sitesi'nde bir araya gelen Human Psikolojik Araştırmalar ve Gelişim Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Nöropsikolog Zafer Akıncı, beyin kapasitesi ve gelişimiyle ilgili konferans verdi.

Konferans öncesi bir konuşma yapan Özel İbrahim Yücel İlköğretim Okulu Müdürü Rıfat Yücel, "Okul canlı olmak zorundadır ve sürekli kendisini güncellemelidir. Sürekli gelişen ve değişen teknolojiye ve bilime ayak uydurmak zorundadır. Okuldan ve öğretmenlerden başarı beklerken veliler olarak kendimizi de sorgulamalı, üzerimize düşeni yapmak noktasında nerede olduğumuzu, neleri yapmamız ve neleri yapmamamız gerektiği konusunu cesaretle irdelemeli, eğitim sürecine uygun adımlar atmalıyız. Çocuklarımızın gerçekten çağın gereklerine uygun, hatta ötesinde eğitim ve başarısını istiyorsak okul ve öğretmenlerle iş birliği içinde olmalı, rehberlik ve danışmanlık servisini aktif olarak kullanmalı, yeri geldiğinde psikolog ve uzman bilim insanlarından da aktif olarak destek almayı da görev saymalıyız" dedi.

Yücel, Türkiye'nin ilkler arasında hak ettikleri yere ulaşmak istediklerini kaydederek, şunları söyledi:

"İbrahim Yücel Koleji olarak bizler bütün öğretmenlerimiz, öğretmenlerimiz ve velilerimizle bir bütün olarak 9'ncu yılımızda bütün idealist ruhumuzla eğitim adına yapılması gerekenleri uyguluyoruz, uygulamaya da devam edeceğiz. Eğitimde, akademik başarı isterken bunun alt yapısını hazırlamanın birinci derecede okula ait olduğunu bilen bir kurum olarak akademik çalışmaların yanı sıra sosyalite-aktivite döngüsünü sistemli bir şekilde 2013-2014 eğitim yılından itibaren hafta sonlarını da içine alacak şekilde uygulamamız neticesinde ilimizde ve bölgemizde ses getiren bir eğitim kurumu olmayı başardık. Hedeflerimizi belirlerken elbette ki velilerimizden cesaret alarak ve eğitimciler olarak kendimize güvenerek yola çıktık. Amacımız hep söylediğimiz üzere Türkiye'nin ilkleri arasında hak ettiğimiz yeri almaktır. Buna da adım adım yaklaşıyoruz."

Yücel'in konuşmasının ardından Human Psikolojik Araştırmalar ve Gelişim Enstitüsü Bilim Kurulu Başkanı Nöropsikolog Zafer Akıncı, keyifli bir konferans verdi.

Akıncı, özellikle bilimsel çalışmalarla ilgili önemli bilgiler vererek, "Amerikan Yayın Üniversitesi bir çalışma yaptı. Bu uluslar arası ve dünyayı sarsan bir çalışma oldu. 100 tane çocuğa kağıt dağıttılar ve çocuklara hedeflerini yazmalarını söylediler. 100 çocuğun sadece 3 tanesi hedef yazabildi. Çocuklar üniversitedeler. Bu çocukları 24 yıl boyunca takip ettiler. 97 çocuk hayatında başarısız oldu. Hedefini yazabilen 3 çocuk başarılı oldu. Bunu bilimsel olarak da belgelediler. İşyerinde en alttaki pozisyondaki adam, en çok çalışandır. Genellikle yukarı çıktıkça rahatlık artar. Çok çalışan insan kazanır diye bir şey yok. Bilimde bunu ortaya koydu. Bin kişinin çalıştığı bir fabrikada 10-15 tane müdür, 1 tane genel müdür var. Genellikle çalışan personelin yüzde 90'ı hep aleyhte konuşur. Adam yıllarca konuşur ve o pozisyonu değişmez" ifadelerini kullandı.

Başarıda, beyin kapasitesinin önemli olduğunu vurgulayan Akıncı, "Başarı, beyin kapasitesine bağlıdır. Bilim bize diyor ki 'bir adamın beyin kapasitesi ne kadar etkin çalışıyorsa, o kadar başarılı olur.' Ne iş yaparsa yapsın. Beyin kapasitesi ne kadar çalışıyor ise o kadar da başarılı oluyor. Gerçek fark bilimsel olarak belgelendi. Başarılı insanların hepsi beyin kapasitesini yüksek kullanıyor" açıklamasını yaptı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Yücel Zafer Akıncı Türkiye Up Yerel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title