Haberler

Muş'ta Canlı Hayvan Pazarı Açılışı

Muş’ta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ve Muş Belediyesi tarafından yaptırılan canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Muş'ta Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından desteklenen ve Muş Belediyesi tarafından yaptırılan canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış için düzenlenen törene Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, DAKA Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, İl Emniyet Müdürü Ahmet Cemal Çalışkan, AK Parti İl Başkanı Namık Ergün, ilçe belediye başkanları, kamu kurum amirleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Dr. Emin Yaşar Demirci, "Bugün güzel bir açılış için bir aradayız. Ajansımızın desteğiyle kurulan, Muş Belediyesi'ne ait bir canlı hayvan pazarının tamamlandığını ve hazır hale geldiğini öğrendik, bu vesilesiyle burada bir araya geldik. Nüfusla verilen destek miktarı açısından baktığımızdaysa Muş'un hibeden, destekten aldığı payda birinci sıraya geldiğini görüyoruz. Dolayısıyla dağılımlarda oldukça iyi bir noktada olduğunu söyleyebilirim. Tabi bu Muş Belediyesi'ne ilk desteğimiz değil. Bir desteğimiz daha var meyve ve sebze hali projesi. O da tamamlandı ya da tamamlanmak üzere olduğunu biliyorum. Proje kapanışı yapılmak üzere oradan biliyorum. Henüz daha resmi açılışı yapılmadı. Tabii ki desteklerimiz devam edecek. Biz hem buradaki, Muş'taki kamu kurumları, belediyeler hem de özel sektör için buradayız. Önümüzdeki yıllarda da Muş'a ve bölgedeki diğer illere de desteğimiz olacaktır" dedi.

Ankara'da meydana gelen patlamayı hatırlatarak açıklamalarda bulunan Vali Seddar Yavuz ise, "Ankara'da birliğimize, kardeşliğimize, ülke bütünlüğümüze gelen hain ve menfur saldırı nefret ile kınıyor, bu tür saldırıların küresel güçlerin Türkiye'yi terör ile terbiye etme amacına matuf olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum" dedi.

Türkiye'deki 79 milyon vatan evladının ikinci bir adresinin olmadığını ifade eden Vali Yavuz, "Balkanların, Kafkasların, Ortadoğu'nun, Afrika'nın ikinci adresi Türkiye'dir. Gelin bu ikinci adresi yok etmeyelim. Bu ikinci adrese sahip çıkalım. Çünkü bu ikinci adres ümmetin son kalesidir. Bu ümmetin son kalesine gözümüz gibi bakalım. Sorunlarımızı, problemlerimizi oturarak çözebiliriz, konuşarak çözebiliriz. Çünkü biz devlet olarak Osmanlıdan bu yana sadece ümmet fikri ile hareket etmiş bir milletiz. O yüzden biz Boşnak kadar Boşnağız, Kürt kadar Kürdüz, Arap kadar Arabız, Türk kadar Türküz. Biz etnik bir yaklaşımla medeniyet coğrafyamıza ve insanlığa bakmıyoruz. Biz insanlara, insanlığa, hakkı ve hukuku haykırıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son on yılda ekonomik refahı sağlarken, diğer taraftan sosyal ve siyasal alanda ciddi gelişmeler yaşadı. İşte bugün Muş'a geldiğimizde Uşak Valiliğim ile Muş'u karşılaştırmak gibi bir hakka sahip oldum. Çok ciddi bir şekilde söylüyorum. Uşak'tan şu anda Muş'un ileride olduğu göstergeler var. O yüzden biz 81 ilin ve bu ülkede yaşayan 79 milyon vatan evladını aynı gözle görüyor ve aynı gönül ile kucaklıyoruz" diye konuştu.

"CANLI HAYVAN PAZARI 2 MİLYON 503 BİN 960 TL'YE MAL OLDU"

Canlı hayvan pazarının 800 bin Türk Lirası Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından karşılandığını ve tesisin 2 milyon 503 bin 960 Türk Lirasına mal olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Feyat Asya, "Ankara'daki hain saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diler, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına yönelik yapılan bu saldırıların amacına ulaşmamasını Allah'tan dilerim. 800 bin Türk Lirası Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından karşılanan bu tesisimiz 2 milyon 503 bin 960 TL'ye mal oldu. 13 bin 518 metrekare alan üzerine yapılan hayvan pazarında 1 adet idari bina, 1 adet küçükbaş hayvan padoku, 1 adet büyükbaş hayvan padoku, 2 adet ahır, 1 adet karantina padoku, 1 adet yem deposu ve 1 adet gübre çukuru yer almaktadır" ifadelerini kullandı.

Asya'nın projelerle ilgili verdiği bilgilerden sonra AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, bir konuşma yaptı. Türkiye'nin istikrarı ve gençlerin geleceği için herkesin mantıklı bir seçim yapmasını isteyen Şimşek, "Şu anda ben AK Parti'nin yaptığı hizmetleri sayarsam akşama kadar bitmez. Muş Ovası'nın ıslahı için 2 katrilyon ödenek ayrılmıştır, şu anda ıslah çalışmaları devam ediyor. Murat Nehri'nin ıslahı için ise 350 milyon ödenek ayrılmıştır. Ülkemizin geleceği hatırına, geleceğimiz olan gençlere daha güçlü bir yarın bırakmanın hatırına, güzel projelerin hatırına, ülkemizdeki barışın hatırına oy verirken elinizi vicdanınıza koyun öyle verin. AK Parti'nin dışında hiçbir siyasi partinin projeleri yok bunu hepimiz biliyoruz. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum. Lütfen geleceğimizi düşünerek tercihimizi yapalım" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından hayvan pazarının açılışı yapıldı. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Emin Şimşek Feyat Asya Ak Parti Muş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title