Haberler

'Mimar Sinan Resim Yarışması' Sonuçlandı

Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından bu yıl 20.'si organize edilen ve ilköğretim öğrencileri arasında yapılarak geleneksel hale getirilen; 'Mimar Sinan Resim Yarışması' sonuçlandı.

Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından bu yıl 20.'si organize edilen ve ilköğretim öğrencileri arasında yapılarak geleneksel hale getirilen; 'Mimar Sinan Resim Yarışması' sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi.

'Kentsel dönüşüm' konusunun işlendiği resim yarışmasına yoğun ilgi gösterilirken, Ressamlar Derneği'nden Ressam Ali Raşit Karakılıç, Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü'nden Birnur Eraldemir, Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi Resim Öğretmeni Şeyda Öztuğrul, Mimar Bahattin Şahin ile Mimar-Ressam Çiğdem Taner'den oluşan jüri, söz konusu eserler arasında sadece 35 çalışmayı ödüle layık gördü. Derece alan eserlerin sahipleri ise, Mimarlar Odası Adana Şubesi'nde gerçekleştirilen törenle birlikte dijital fotoğraf makinesi ve çeşitli hediyelerden oluşan ödüllerini aldı. Törene katılanlar arasında; Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, Şube Sekreteri Ufuk Önder, Şube Saymanı Nusret Baş, Yönetim Kurulu Üyesi Demet Erke Yaptı ile Serap Kılıç da yer aldı.

Burada konuşan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı, mimarlığın bir sanat olduğunu ifade ederek, "Bu sanatı ve diğer sanatları geliştirmek adına 1992 yılında ilkokul öğrencilerimize duvar boyama şenliği yapmaya başladık. Son yıllarda bunu resim yarışmasına çevirdik. Çocuklarımıza resmi sevdirmek ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmak için yarışmaları düzenliyoruz. Bu yıl konumuzu 'kentsel dönüşüm' olarak üç kategoride belirledik. Jürimiz şartları belirlediğinde ödülleri 1. 2. 3. gibi ayırt etmeden kategorisine göre beş ödül verilmesi şeklinde karar alındı. Değerli veliler çocuklarınıza olan ilginizi, heyecanınızı beğeniyor ve takdir ediyorum. Gelecek çocuklarımızın ellerinde, umarım emekleriniz boşa çıkmaz ve iyi birer meslek sahibi olurlar. Türkiye Cumhuriyeti'ne faydalı birer insan olarak yetişir ve memleketimizi idare edecek noktalara kadar giderler" dedi.

Dereceye giren öğrenciler; 1.-2. ve 3. sınıf kategorisi ödül alan öğrenciler ise şöyle; Yağız Gizir (Cebesoy İlköğretim Okulu), İkra Toksöz (Yavuzlar İlköğretim Okulu), Nihat Efekan Sezgin (Başkent İlköğretim Okulu), Sezim Biçer (Gündoğdu İlköğretim Okulu), Buğra Kaynar (İsmet İnönü Okulu).". Yine aynı kategoride mansiyon alanlar da şöyle; Bunsu İnal ve ve Ege Cabaroğlu (Bilfen İlköğretim Okulu), Dilara Nizipoğlu (Tabipler İlköğretim Okulu), Selin Tümer (Özel Adana İlköğretim Okulu), Sudenaz Yaman (Cebesoy İlköğretim Okulu)."

4. ve 5. sınıf kategorisi ödüle alanlar; Zeynep Nazlı Ceylan (Gündoğdu İlköğretim Okulu), Buse Altıntaş (Mimar Kemal İlköğretim Okulu), Saitcan Yanmaz (Mehmet Akif İlköğretim Okulu), Elif Ilgım Oğuz (Atilla İlköğretim Okulu), Emre Aktimur (Gündoğdu İlköğretim Okulu). Mansiyon ödülü alanlar; Hanife Yılmaz (Emine Türkan İlköğretim Okulu), Beyza Güleç (Yavuzlar İlköğretim Okulu), Hasan Erzincanlı (Manas İlköğretim Okulu), Damla Dinçoğlu (Yavuzlar İlköğretim Okulu), Sevda Ağba (Süreyya Nihat Oral İlköğretim Okulu)."

6.-7. ve 8. sınıf kategorisi ödül alanlar; Mahmut Yımaz (Türk Kadınlar Birliği İlköğretim Okulu), Ülkü Doyan (Mehmet Akif İlköğretim Okulu), Beren Demirci (Adana İlköğretim Okulu), Can Özdemir (Meryem Mehmet Kayhan İlköğretim Okulu), Atahan Yakıcı (Mimar Kemal İlköğretim Okulu). Mansiyon alanlar; Aslıhan Çüllü (Türk Kadınlar Birliği İlköğretim Okulu), Adil Bağcı ve Sümeyya Kündül (Mehmet Akif İlköğretim Okulu), Gökhan Değer (Çetin Çakmakçı Ata İlköğretim Okulu), Halit Semih Küçük (Bilge Kağan İlköğretim Okulu), İrem Erdoğdu (Hacı Özcan Sinağ İlköğretim Okulu), Eda Kesre (Niğahi Soykan İlköğretim Okulu), Göktuğ Mertoğlu (Adana Tabipler Odası İlköğretim Okulu), Fatma Yalap (Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu), Melisa Biberatan (Vakıfbank İlköğretim Okulu)." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çukurova Üniversitesi Gündoğdu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title