Haberler

Malkara Belediye Meclis Toplantısı Yapıldı

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Belediye Meclisi, 5393 sayılı yasanın 20.Maddesine göre Belediye Başkanı Birol Kaya Başkanlığında 6 gündem ve 2 gündem dışı maddeyi görüşmek üzere toplandı.
Belediye Meclis Odasında yapılan Aralık ayı Belediye...

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi Belediye Meclisi, 5393 sayılı yasanın 20. Maddesine göre Belediye Başkanı Birol Kaya Başkanlığında 6 gündem ve 2 gündem dışı maddeyi görüşmek üzere toplandı.

Belediye Meclis Odasında yapılan Aralık ayı Belediye Meclis toplantısına, işlerinden dolayı şehir dışında olmaları sebebiyle Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Faruk Hoş ve MHP Belediye Meclis Üyesi Adnan Sungur katılmadı.

Belediye Meclis toplantısı yoklama ve Saygı Duruşu ile başladı. Gündemin birinci maddesinde, Yazı İşleri Müdürlüğünün boş işçi kadrolarının iptali hakkındaki yazısı görüşülerek toplam kadronun 61 olması sebebi ile çalışan personelin emekli olmasından sonra yerine tekrar kadro alınması kararı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin ikinci maddesinde, Yazı İşleri Müdürlüğü'nün kısmi zamanlı avukat çalıştırması ve ücretinin ve sözleşme süresinin belirlenmesi hakkındaki yazısı görüşülerek Belediyenin Avukatı olan Melahat Basmaz Taşdemir ile 1 yıl süre ile devamına ve bu süre içerisinde 961 bin 88 lira maaş verilmesi kararı yapılan oylama ile kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde, Belediye Başkanının kredi yolu ile 1 milyon 650 bin liralık borçlanma hakkındaki yazısı görüşüldü. 1 milyon 650 bin liralık kredi çekilmesi ile ilgili konuşan CHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Vasfi Güner, "Geçen Kasım Ayı Meclis toplantısında sizlere borçlar ve alacaklar ile ilgili soru sorduğumuzda bizlere verdiğiniz cevapta 5 trilyon 600 milyar lira civarında kısa vadeli piyasa borcumuz var demiştiniz. Ayrıca bizler sizlere belediyede çalışan personelin ücretlerinin neden ödemediğini de sormuştuk. Orada cevabınızda bu borçların ödenebileceğini borcumuzdan fazla alacağın olduğunu bu alacakların tahsilat ile borçların ödenebileceğini söylemiştiniz. Yani sonuçta bu tür ipotekler ile kredi alacağımıza bu alacakları toplayarak borçları ödememiz gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin yaptıkları bu hizmetler CHP'li Belediyelerde de yapıldı. Bunların Trakya'da birçok örnekleri var. Hem de bir katı yok on katı var. Bir katı da yok 10 katı var. Bunun için bizler grup olarak bu gündem maddesine ret oyu vermeyi düşünüyoruz" dedi.

CHP Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Vasfi Güner'in sonrasında konuşan Belediye Başkanı Birol Kaya, "Şu an bizler kanalizasyon içme suyu projelerinin işleme geçirilmesi ve yapılması için toplamda 22 milyon kredi kullandık. Bu 22 milyon krediyi diğer muhalefet Belediyelere kullandırtmıyorlar. Diğer belediyeler ile Malkara Belediyesi arasında farkındalık yok derseniz ben bu fikre katılmıyorum. Bu gün hiç olmazsa 400 hanelik TOKİ hizmetini getirdik. 80 yataklı bölge hastanesinin ihalesi yapıldı. Bu da bir farkındalık değil midir? Şu an yine huzur evinin ihalesi yapılacak. Bu güne kadar gelen belediyeler bu alt yapıyı yapmaya cesaret bile edemediler. Bizler burada 4 buçuk yıl boşuna oturmadık. Laf üretmedik. Niye ellerini taşın altına sokmadılar? Bizler cesaret ederek bu işin altına elimizi koyduk. Malkara'nın geleceği için modern şehirleşme için 4 buçuk yıldan beri çalışıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Birol Kaya'nın sonrasında söz alan MHP Belediye Meclis Üyesi Şencan Pakalpakçıl, "Bu alınacak 1 milyon 650 bin liralık kredi devlet bankasından veya özel bankadan alınılacağı düşünülüyor. Peki, bu bankalara karşılığında nereleri ipotek vereceğiz? Belediyenin borçlarının olmasından dolayı bizlere Teminat göstermeden kredi vermezler. Teminat istendiğinde bu konular hakkında nereleri düşünüyorsunuz?" sorusuna Başkan Kaya, "4,5 yıldır belediyeye ait gelir gider tabloları verdik eğer onlar yeterli görülürse teminata gerek olmayacaktır. Eğer yeterli görmüyorlarsa Malkara Belediyesinin bir sürü gayrimenkulü vardır. Pazar yeri var, Katlı otoparkı var, garaj var, birçok taşınmazlar var onları ipotek gösterebiliriz" cevabını verdi.

Yapılan tartışmalı konuşmaların ardından gündem maddesinin oylanmasına geçildi oylamada 6 ret oyu 8 kabul oyu çıkarak oy çokluğu ile gündem maddesi kabul edildi.

Gündemin dördüncü maddesinde, Dere Köyü Muhtarlığının cami tadilatı için tarla satışı hakkındaki dilekçesi görüşülerek oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğünün Kira artışı hakkındaki yazısı görüşülerek kiraların tefe- tüfe oranlarına göre yükseltilmesi konusunda oy birliği ile karar alındı.

Gündemin altıncı maddesinde, Maili Hizmetler Müdürlüğünün Hacıevhat Mahallesi Şahin yolunda bulunan belediyeye ait betonarme benzin istasyonu, sosyal Tesisi ve arsanın 10 yılığına kiralanması hakkındaki yazısı görülerek 1 çekimser, 3 ret ve 10 kabul oyu ile oy çokluğundan kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün plan değişikliği hakkındaki yazısı görüşülerek komisyona havale edilmesi kararı oy birliği ile kabul edildi. Gündemin sekizinci ve son maddesinde, Gençler Yapı kooperatifinin şartlı bağışı hakkındaki yazısı görüşüldü. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Birol Kaya Ak Parti Tekirdağ Malkara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title