Haberler

Lisesi Öğrencilerinden Hatıra Ormanı

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından Akyar Yolu İçme Su Deresi mevkine çam fidanı dikerek, 'Hatıra Ormanı' oluşturdu.

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde Fatma- Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından Akyar Yolu İçme Su Deresi mevkine çam fidanı dikerek, 'Hatıra Ormanı' oluşturdu.

Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Başyardımcısı Süleyman Atalay, İçme Su Deresi mevkinde oluşturulan 'Hatıra Ormanı'na mavi servi, Toros sediri ve meşeden oluşan 500 adet fidanı diktiklerini kaydetti. Atalay, öğrencileri özellikle bu çalışmanın içine katarak onlara doğa sevgisini ve çevreyi korumayı, ağaç dikmeyi sevdirmeye çalıştıklarını söyledi.

Korkuteli Orman İşletme Müdür Yardımcısı Süleyman Yağcı ise, orman bilincinin öğrencilere benimsetilmesi, orman sevgisinin aşılanması, fidan dikiminin öneminin anlatılması için bu çalışmanın çok önemli olduğunu vurguladı. İlçe ormanlarında rehabilitasyonu amacıyla başlatılan çalışma kapsamında farklı okulların katılımıyla fidan dikimini gerçekleştirdiklerini belirten Yağcı, "Geçmiş yıllarda rehabilitasyonu tamamlanan yerlere değişik okullarla hatıra ormanı oluşturuyoruz. Milli servetimiz olan ormanların korunması, rehabilitasyonu tamamlanan yerlerin tekrar eski haline gelebilmesi için bu çalışmaları yürütüyoruz. Küresel ısınma, kuraklık ve çevre kirliliği gibi önemli sorunların yaşandığı günümüzde ormanlar artık sadece milli olarak değil, küresel anlamda da önemli.Bu bölgede her bir alanı bir okula tahsis ettik. Öğrencilerimiz ileride bu fidanların büyüdüğünü ve orman olduğunu görecekler ve

bunu hayatlarında yaptıkları en güzel bir iş olarak göreceklerini umuyorum. Bu anlamda Korkuteli Fatma-Mehmet Cadıl Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine çok teşekkür ediyorum" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Yağcı Mehmet Cadıl Korkuteli Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title