Haberler

Kütahya'da 'Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu' Toplantısı

Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Kütahya Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu'nun olağan toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında Kütahya İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Murat Koyak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun ile ilgili kurum amirleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir afet öncesi alınacak tedbirler ile ekip çalışmasına dikkat çekti. Vali Nayir, "Ülkemiz afetler yönünden riskli bir coğrafyada bulunuyor. Dolayısıyla başımıza gelebilecek riskler, tehditler düşünülerek bizim bu teşkilata verdiğimiz önem, ciddiyetle ele alınılması gereken konulardan biri. Bildiğiniz üzere 2009 yılında çıkarılan, 5902 sayılı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun vardı. Bu kanun, daha sonra 2011 ve 2014 yıllarında büyük değişikliklere uğradı. Bu büyük değişikliklerin sonucunda bir yapı ortaya çıktı. Bu değişikliklerle birlikte bizler de kendi yönergemizi oluşturduk. O yönergeye bağlı olarak da Kütahya Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'ni kurduk. Bu merkez aracılığıyla, bölgemizde meydana gelebilecek olan afetlere karşı müdahalede daha etkili, tesirli bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Ali Artun'un sunumunun ardından Kurumların sorun ve çözüm önerileri ile görüşüldü. Toplantı, Vali Ahmet Hamdi Nayir'in toplantıyı değerlendirmesi ile sona erdi. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Hamdi Nayir Kamil Saraçoğlu Ali Artun Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title