Haberler

Kuşadası'nda 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinlikleri

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kuşadası’nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Kuşadası'nda düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.

Törene, Kuşadası Kaymakamı Muammet Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aslan, Kuşadası Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Can, Kuşadası Emniyet Müdürü Mustafa Topal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, daire müdürleri şehit ve gazi aileleri, gaziler, askerler, öğretmenler, öğrenciler, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Gazibeğendi Çanakkale Şehitleri Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan törende Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Erdal Sezginer konuşma yaptı. Sezginer "19 mayıs 1919 da samsunda Türkün kurtuluş savaşını başlatıyorken, kendini Çanakkale kahramanı diye kalbine yerleştirmiş milletiyle kucaklaştı. İnsanları ümmet olarak değil millet olarak peşine taktı. Ümmet ve kul iken daha kolay yöneteceği halkını vatandaşlık bilincine ve birey olma özelliklerine kavuşturarak derin değişiklikler yaptı milletinin yaşantısında. Milleti ona Atatürk dedi. Chorchil ise her yüz yılda dünyaya bir dahi gelir. Bu seferki Türklere geldi Atatürk bir dahidir dedi. Biz orhun ırmağı kenarına abideleri dikerken de şehit veriyorduk, Asyanın, Anadolu kapısı Malazgirtten geçerken de şehitler verdik. İstiklal harbinde Anadolu'yu kanımızla kırmızıya boyadık üç ay önce hava Plt. Üsteğmen Emre Açar'ı şehit verdik. Daha kırkı çıkmadı arkadaşlarının insan dostu insan dedikleri polisimizi Fuat Kaplan'ı şehit verdik. Gerekirse yine verilecektir. Asya steplerinden Viyana'ya kadar Koreden, Kıbrısa daha dünyamızın neresinde olursa tüm şehitlerimize Emre'ye, Fuat'a son acımız dört görev şehidi polislerimize tanrıdan rahmet diliyorum ve bir şehit babası olarak diyorum ki vatan sağ olsun. Ne mutlu vatana can borcunu ödeyebilenlere" dedi.

Dernek Başkanı Sezginer'in ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kuşadası Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Ferhat Aslan yaptı. Aslan "Milletimiz her yıl bugün, büyük bir vefa örneği olarak cennet yurdumuzun her köşesinde, adlarını hür vatan topraklarına ve tarihimize yazdıran bu kahraman evlatlarını anmaktadır. Çağdaş medeniyet yolunda kararlılıkla ilerleyen Türk milleti mutlu yarınlara giderken, aziz şehitlerimizin manevi varlığı milletimize güç ve ilham, kahramanlıkları ise en sağlam güvence kaynağı olacaktır. Sadece bugün değil, yaşadığımız sürece aldığımız her nefeste bizimle birlikte olan, yaşamımızın ve görevimizin ayrılmaz bir parçası olan aziz hatıralarını, bütün canlılığıyla kalplerimizde taşıyoruz. Onlar; her Türk genci gibi bu vatan için yaşadılar, üzerinde sonsuza dek özgürce yaşayabileceğimiz bu vatanı yaratmak uğruna şehit oldular ve Türk ulusunun kalbine gömüldüler" dedi.

Konuşmalardan sonra Kaymakam Muarrem Aksoy, İstiklal Gazisi Ahmet Akat'ın kızı Güler Bademci'ye İstiklal Madalyası ve Beraati takdim etti. Ardından törene katılan şehit aileleri, gaziler ile birlikte protokol Gazibeğendi sosyal tesislerine yeni yapılan Mustafa Kemal Atatürk Heykeli'nde hatıra pozu çektirdi.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri daha sonra Kuşadası Adalızade mezarlığı şehit ziyareti ardından Kuşadası Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği binası ziyareti ve Sea Light Otel'de düzenlenen şehit aileleri yemeği ile son buldu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Çanakkale Zaferi Erdal Sezginer Ferhat Aslan Kuşadası Yerel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

Bakan Tekin'den, Kocaeli'de öğretmene saldırıya tepki: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu hayata geçireceğiz

title