Haberler

Kgf Cemiyet Başkanları Çorum'da Buluştu

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) İstişare Toplantısı Çorum’da yapıldı.

Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) İstişare Toplantısı Çorum'da yapıldı. Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliği yaptığı toplantı, Feyzan Otel'de gerçekleşti.

Federasyon faaliyetlerinin ele alındığı toplantıda Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun ilk genel kurulu ile ilgili hazırlıklar gözden geçirildi.

Toplantıya Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Nuri Kolaylı, Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sefa Özdemir, Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy, Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Bayrak, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Okutmuş, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri İhsan ve İlhan Uluözlü katıldı.

KGF Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'in ev sahipliğindeki toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik, BİK Şube Müdürü Osman Bolluk, Cemiyet Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Demirer, Serdar Özel, Murat Özülke ve Servet Seyfettin Mete, Çorum Gazetesi İmtiyaz sahibi Selahattin Ezer, İskilip Gazetesi sahibi Ömer Doğan da katılırken bazı yerel basın mensupları hazır bulundu.

Açış konuşmasını Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'in yaptığı toplantıda Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Nuri Kolaylı 'Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Kurulu', BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan ise 'Basın İlan Mevzuatı' konulu birer konuşma yaptı. Katılımcıların yerel medyaya dair fikirlerini paylaştığı toplantı, yemeğin ardından sona erdi.

Programın açış konuşmasını yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen, "Karadeniz Gazeteciler Federasyonu İstişare Toplantısı'na ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Yerel basın camiasında birlik ve beraberliğin önemini vurgulayan Şevket Erzen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun bu anlamda birleştirici bir çatı kuruluşu olduğuna işaret etti.

Çorum'da düzenlenen toplantının başarılı geçmesi temennisinde bulunan Erzen, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 10 Mayıs 2014 tarihinde Ankara'da yapacağı ilk genel kurulun hayırlara vesile olmasını diledi.

'YEREL BASIN DOĞRU YOLDA'

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genel Başkanı ve Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı M. Nuri Kolaylı, "Yerel basın olarak yeni çığır açtık ve doğru yolda ilerliyoruz" dedi.

Çorum'da yapılan KGF İstişare Toplantısı'nda konuşan Nuri Kolaylı, dayanışma ruhu ve beraberlik içerisinde yerel basını daha ileriye taşımayı amaçladıklarını söyledi.

İstişare toplantısına evsahipliği yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'e teşekkür eden Kolaylı, "Çorumlu gazetecilerin ve Cemiyet Başkanımız'ın yanındayız" mesajını verdi.

Yerel basını temsil etmekten uzak bazı kimselerin yaptığı açıklamalara itibar etmediklerini vurgulayan Kolaylı, "Biz kendi yolumuzu çizdik, konfederasyon sürecinde önemli bir aşamaya geldik. Hayırlı bir gaye etrafında buluşarak doğru yolda ilerliyoruz. Dostluk ve dayanışma duygularıyla çıktığımız bu yolda başarıya ulaşacağımızdan şüphem yok. Basın İlan Kurumu Genel Kurulu'nda Mustafa Arslan ve Şevket Erzen'le birlikte yerel basının haklarını savunuyoruz. Tarihte görülmediği kadar yerel basın lehine karar alınan bir dönemde görev almanın gururunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun Cumartesi günü yapacağı genel kurulun ardından 20 Haziran 2014 tarihinde Siirt Valiliği ve Siirt Gazeteciler Cemiyeti'nin ev sahipliğinde buluşacaklarını anlatan Kolaylı, mesleki sorunların çözümü için her platformda mücadeleye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, yerel basın camiasını yakından ilgilendiren kanuni düzenleme ve mevzuat değişiklikleri hakkında bilgiler verdi.

"Yerel basın sektörü ve çalışanlarının haklarını her platformda savunuyoruz" diyen Mustafa Arslan, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun bu düşünce ile yola çıktığını söyledi.

KGF'nin Tosya, Trabzon, Çorum ve Bartın'da gerçekleştirdiği toplantıların ardından Gazeteciler Konfederasyonu'nun hayata geçtiğini hatırlatan Arslan, "Basın camiası olarak büyük bir aileyiz. Gazetelerin ve çalışanların sorunlarının çözümü için gayretle çalışıyoruz. Camiamızı yakından ilgilendiren gelişmeleri yakından takip ediyor, yapılan yasal düzenlemelerde basın sektörünün haklarını savunuyoruz" diye konuştu.

İstişare toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından son buldu.

KGF'DEN BAŞKAN KÜLCÜ'YE ZİYARET

İstişare için Çorum'da toplanan Karadeniz Gazeteciler Federasyonu (KGF) üyeleri Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'yü ziyaret etti.

Ziyarete Karadeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüsnü Acar, Ordu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Erişen, Rize Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mustafa Bayrak, Giresun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bekir Bayram, Gümüşhane Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Sadık, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Murat Okutmuş katıldı.

KGF Genel Başkan Yardımcısı ve Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Cemiyet Başkan Yardımcıları Bülent Özkaleli ve Sadık Örgel, Yönetim Kurulu Üyesi Servet Seyfettin Mete ve bazı yerel basın mensuplarının da hazır bulunduğu ziyarette Çorum'da gerçekleşen organizasyon hakkında bilgiler verildi.

Karadenizli gazetecilerin KGF çatısı altında buluştuğunu anlatan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, mesleki birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiklerini söyledi.

Turgut Özdemir, "Sağladığımız beraberlikle Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Anadolu Gazete Sahipleri Temsilciliği'ne Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen'i seçtik" dedi.

"Yerel gazeteciliği daha iyiye ve güzele taşımayı amaçlıyoruz" diyen Turgut Özdemir, geçtiğimiz günlerde kayınbiraderini kaybeden Çorum Belediye Başkanı Külcü'ye başsağlığı da diledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Külcü de KGF heyetine başarılar diledi. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Şevket Erzen Karadeniz Çorum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title