Haberler

Karşıyaka'da Bisiklet Evi Açıldı

Güncelleme:

Karşıyaka'da Bisiklet Evi renkli bir açılışla hizmete girdi.

Karşıyaka'da "Bisiklet Evi" renkli bir açılışla hizmete girdi. Tiyatronun usta isimleri Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler, iş ve spor dünyasının önde gelen isimlerin katıldığı açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, bisikletli ulaşımın önemine dikkat çekerek "İşten eve, evden işe bisikletle gideceğim" dedi.

Bisiklet sektörünü "İzmir" heyecanı sardı. Kentte bisiklete binen insan sayısı günde 5 bini aşınca sektör de Türkiye genelinde 1 milyon 100 bin civarında satış rakamına ulaştı. İki teker sevdalıların buluşma adresi Bisiklet Evi ise renkli bir açılışla dün hizmete girdi. Karşıyaka Kasman Durağı'ndaki Bisiklet Evi'nin açılış büyük ilgi gördü. Açılışa Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi Başkanı Musa Turan, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hasan Küçükkurt ve Genel Sekreter Cengiz Yavaş, tiyatro dünyasının sevilen isimleri Behzat ve Süheyl Uygur kardeşler başta olmak üzere bisikletseverler katıldı.

Açılışa eşi Zehra kızı Elif Deniz ile birlikte gelen Başkan Akpınar, Karşıyaka'da bisiklet kullananların sayısının giderek artığına dikkat çekerek, "Bisikleti Karşıyaka'da yaygınlaştırarak çevreci bir ulaşıma adım atacağız. Ben de evden işe, işten eve bisikletle gidip geleceğim" dedi. TÜGİAD Başkanı Musa Turan ve İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, sosyal projelerde bisiklete öncelik vereceklerini açıkladı.

Açılışa katılan Behzat ve Süheyl Uygur kardeşlerde, İzmir'in bisikletli ulaşımda diğer kentlere göre büyük avantajları olduğunu belirterek, "Körfez aracılığıyla kentin iki yakasında da bisikletli ulaşım artarsa trafik sorunu da ortadan kalkar" dedi.

İzmir'de bisikletli ulaşımı tercih edenlerin sayısının giderek arttığını, yerel yönetimlerin bisiklet yolu yatırımlarına hız verdiğini belirten Nafiz Uybat ise İzmir'de hergün 1.8 milyon kişinin ulaşım amaçlı hareket halinde olduğunu belirterte, "Trafiğe hergün 5 bin bisikletli çıkıyor. Bisikletli sayısı; kent içi ulaşımdaki payı binde 25 iken bunu yüzde 5'e çıkarabilirsek trafikten 100 bin araç eksilir. Ulaşım giderleri, buna bağlı harcamalar, kazaları da işin içine katınca kent ekonomisinde günlük 2.5 milyon lira gibi dolaylı katkı sağlanır" diye konuştu.

HER DERDE DEVA

Uluslararası markalar Trek, Giant ve Salcano'yu bünyesinde barındıran Bisiklet Evi'nin satış öncesi bilgilendirme, satış sonrası ise teknik destekle bisikletseverlerin yanında olduğunu söyleyen

Uybat, bisikletin genel sağlık durumuna da olumlu etkisi olduğuna dikkat çekti. Uybat, "Beynin kan dolaşımını artırıp, konsantrasyonu yüzde 30 oranında iyileştirir. Sırt kaslarını güçlendirir, omurga bozukluklarına iyi gelir, strese karşı bire bir devadır. Kalp sağlığında da iyi gelir. Yağ yakımı ve dolayısıyla kilonuzu kontrol etmenize de yardımcı olur. Eklemlerinizi güçlendirir, sırt, bacak, karın ve kol kaslarını çalıştırır" dedi.

MUTLULUK KAYNAĞI

Düzenli bisiklet egzersizinin vücutta "endorfin" adı verilen mutluluk hormonunun salgılanmasını sağladığını da belirten Uybat, "Bisiklet Evi'nde yüzlerinde hep gülümseme olan insanlarla karşılaşırsınız. Bizim işimiz, sizin için en iyi bisikleti bulup, yüzünüzde o çocukken hissettiğiniz mutluluğu tekrar yakalamanızı sağlamak" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Mutlu Akpınar Süheyl Uygur Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title