Haberler

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası

Malatya Valisi Şahin: "Türkiye son yıllarda karayolu alt yapısında önemli gelişmeler katetti, önemli imkanlar sağlandı ama trafik kazaları hala istediğimiz düzeye düşürülemedi"

Malatya Valisi Vasip Şahin, "Türkiye son yıllarda karayolu alt yapısında önemli gelişmeler katetti, önemli imkanlar sağlandı ama trafik kazaları hala istediğimiz düzeye düşürülemedi" dedi.

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası dolayısıyla Valilik önünde düzenlenen programda konuşan Vali Şahin, trafik haftasını kutladı.

Türkiye'nin son yıllarda karayolu alt yapısı konusunda önemli gelişmeler katettiğini belirten Şahin, "Önemli imkanlar sağlandı ama trafik kazaları hala istediğimiz düzeye düşürülemedi. Şunu kabul etmek lazım, evet öncül alt yapıyla olabilecek kazaların çoğunun önüne geçildi ama hedefimiz çok daha az trafik kazalı bir seyri sefer hayatı. Bunun için de sadece alt yapı değil eğitim de çok önemli, olmazsa olmaz" diye konuştu.

Bu yılki Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası'nın temasının "hız ve emniyet kemeri" olduğunu anlatan Şahin, emniyet kemeri ve hız uygulamasında olabildiğince katı davranılacağını vurguladı.

Törende, Şahin ve protokol tarafından, yılın trafik polisi seçilen Başpolis Süleyman Alıcı, yılın jandarma trafik görevlileri seçilen Jandarma Kıdemli Başçavuş Yıldıray Ateş ve Uzman Jandarma Çavuş Murat Akkuş, yılın itfaiye görevlisi seçilen Orhan Çobanoğlu ile Trafik Haftası Tertip Komitesi'nce, araç kullanırken gösterdikleri dikkat ve sergiledikleri davranışlar nedeniyle örnek seçilen yılın taksi şoförü Mehmet Hanifi Güngör, yılın belediye otobüsü şoförü Ali Çiloğlan, yılın minibüs şoförü Mehmet Baykara ve yılın servis aracı şoförü Alaattin Eryılmaz'a plaketleri verildi.

Törene, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kurmay Albay Hasan Aksoy, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Birliği Başkanı Şevket Kesin, polis ve öğrenciler katıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Trafik Haftası Vasip Şahin Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title