Haberler

İzmirli ve İtalyan Tiyatro Oyuncuları Konak'ta Buluştu

Dünya Tiyatrolar Günü Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Dünya Tiyatrolar Günü Konak Belediyesi tarafından gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Tiyatro oyuncularının oluşturduğu ve vatandaşların katılımıyla büyüyen kortej, Kıbrıs Şehitleri Caddesi İsmail Sivri Heykeli'nin önünden Gündoğdu Meydanı'na birbirinden güzel gösteriler eşliğinde yürüdü. Korteje Konak Belediyesi Kültür Merkezleri Tiyatro Grupları, Duvara Karşı Tiyatro Grubu, Han Tiyatrosu, Tarla Faresi Tiyatrosu, Tiyatro Arkadaş, Sokak Sanatları Atölyesi, Mavi Sanat Tiyatro Topluluğu, Konak Gençlik Tiyatrosu, Hamle Tiyatrosu, Tiyatro Elma, Sıcakkan Sanat Merkezi, Aktif Sanat Engelliler Topluluğu, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Tiyatro Topluluğu, Şiir Topluluğu Tiyatro Grubu ve İtalyan konuklar La Paranza Del Geco tiyatro topluluğu katıldı.

TİYATRO SOKAKTA

Sanatçı Kenan Işık'ın kaleme aldığı Dünya Tiyatrolar Günü Ulusal Bildirisi'nin okunmasıyla başlayan etkinlikler, İzmirlilerin olduğu kadar turistlerin de ilgisini çekti. Tahta Bacak'ın komik hareketleri, mavi şirinlerin Gargamel'den kaçarken sergiledikleri komik görüntüler, palyaçolar, pandomim ve daha birçok renkli sahne sokaklarda sergilendi. İtalyan halk dansları, müzik ve tiyatro topluluğu La Paranza Del Geco ise İzmirlileri tam anlamıyla coşturdu. Geleneksel maskeleri, ilginç kostümleri ve hareketli müzikleriyle tüm yeteneklerini sergileyen grubun sanatçıları Alsancak Gündoğdu Meydanı, Hatay semtindeki Cevat Şakir Kabaağaçlı Sokağı ve Güzelyalı Parkı'nda izleyiciyle buluştu. İzmir sokaklarını ve meydanlarını karnaval yerine dönüştüren kutlamalar gün boyunca sürdü.

"TİYATRO YAPANLAR SİYASET YAPANLARDAN 10 KAT DAHA DEĞERLİDİR"

Sanatın aydınlığıyla baharın coşkusunun birleştiğini dile getiren Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, tiyatro oyuncularının ve izleyicilerinin Dünya Tiyatrolar Günü'nü kutladı. İzmir'in sanatı kucaklayan bir kent olduğunu ifade eden Başkan Tartan şöyle konuştu: "Konak Belediyesi her çalışmasında 'önce insan' diyerek, merkeze insanı koyarak hareket ediyor. Odağında insan olan tiyatro sanatını desteklemek ise bizim için ayrı bir mutluluk.

Konak Belediyesi kültür merkezlerimizde hem tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapıyoruz, hem de geleceğin tiyatro oyuncularını yetiştiriyoruz. Tiyatro yapanlar siyaset yapanlardan on kat daha değerlidir. İnsani değerlerin yitirilmeye başlandığı bir dönemde, insanı insana insanca anlatan tiyatro sanatına duyulan özlem de artıyor."

Dünya Tiyatrolar Günü'nde tüm gün sokakta devam eden etkinliklerin ardından Konak Belediyesi Güzelyalı Kültür Merkezi Nazım Hikmet Sahnesi'nde, Konak Belediyesi kültür merkezleri çocuk kursiyerlerinin oynadığı 'Atatürk Oratoryosu' sahnelendi. Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Benal Nevzat Sahnesi'nde ise tek kişilik gösteri 'Edip Cansever: Ben Ruhi Bey Nasılım' oyunu izleyicilerle buluştu.

(AH-

27.03.2012 15: 11: 26

TSI

NNNN - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dünya Tiyatrolar Günü Gündoğdu İzmir Konak Yerel Haberler

title