Haberler

İstiklal Marşı 92 Yaşında

İstiklal Marşı'nın kabul edilişi ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Ordu'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

İstiklal Marşı'nın kabul edilişi ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Ordu'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapılan kutlama programına, Vali Yardımcısı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr Ahmet Ali Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Demiröz, daire müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi'ndeki kutlama programının açılışında bir konuşma yapan Cumhuriyet Lisesi Müdürü Yüksel Uğurlu, "Türk milletinin tarihinde, her yönüyle örnek alınacak, yaşantısıyla gençlerimizin geleceğine yön verecek çok önemli şahsiyetler vardır. Bugün coşkuyla anmaya ve anlatmaya çalışacağımız Mehmet Akif Ersoy da bu güzide şahsiyetlerin en önemlilerinden birisidir. Mehmet Akif, Milli Mücadelemizin maddi ve manevi cephesini omuzlayan kahramanların en önemlilerindendir. O, bizim ümidimizin, imanımızın, çilemizin, vatanseverliğimizin, hürriyet aşkımızın şairidir" dedi.

Konuşmasında, öğrencilere de seslenen Cumhuriyet Lisesi Müdürü Yüksel Uğurlu, "Sevgili gençler, şimdi ve gelecekte uluslararası arenada dikkate alınan, onurlu ve şahsiyetli bir millet olarak kalmak istiyorsak, öncelikle bir milleti millet yapan temel değerlerimize, kendi yaşam tarzımıza sahip çıkmalıyız; başta dilimiz olmak üzere, temel değerlerimize sahip çıkmak ve yaşatmak zorundayız" diye konuştu.

Kutlama programı, Mehmet Akif Ersoy'un hayatından kesitlerin sunulduğu slayt gösterisi ile devam etti. 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u

Anma Günü programında, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere de

ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Vali Yardımcısı Salih Yüce, Garnizon Komutanı Albay Şeref Çakmak, Belediye Başkan Yardımcısı Özer Karadağ tarafından verildi.

İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ilkokul kategorisinde 1. Vakıfbank İlkokulu öğrencisi Mümine Naz Şen, 2. Mehmet Akif Ersoy İlkokulu öğrencisi Şeyma Betül Altun, 3. Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu'ndan Zeynep Sude Tatlıcan; ortaokul kategorisinde 1. Merkez Ortaokulu'ndan Hatice Özkan, 2. Meliha-Lütfü Türkmen İlkokulu'ndan Asude Taş, 3. Karacaömer Ortaokulu'ndan İremnur Tulum; lise kategorisinde ise 1. Atatürk Anadolu Lisesi'nden Özge Yener, 2. Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nden Göksel Duman, 3. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden Hikmet Çılcı'nın ödülleri ise, ODÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr Ahmet Ali Bayhan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Aydın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ömer Demiröz tarafından verildi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü programı kapsamında Cumhuriyet Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "İstiklal Oratoryosu" sunuldu. "İstiklal Oratoryosu"

izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Program, Atatürk Kültür Merkezi'nde, resim yarışmalarına katılan öğrencilerin eserlerinden oluşan resim sergisinin Vali Yardımcısı Salih Yüce ve protokol mensuplarınca gezilmesiyle sona erdi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Ahmet Ali Bayhan Aydın Ordu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi sınav var? Bugün ne sınavı var? 4 Mayıs Cumartesi hangi sınav yapılacak? İşte ÖSYM Sınav Takvimi Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title