Haberler

İşkur Çalışmaları Smmmo Üyelerine Anlatıldı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü yetkilileri, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine, 'Teşviklerin İŞKUR Yansımaları, Yasal Yükümlülükler, İş Başı Eğitim Programı ve İŞKUR Kurum Tanıtımı' hakkında seminer...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Mersin İl Müdürlüğü yetkilileri, Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO) üyelerine, 'Teşviklerin İŞKUR Yansımaları, Yasal Yükümlülükler, İş Başı Eğitim Programı ve İŞKUR Kurum Tanıtımı' hakkında seminer verdi.

Mersin SMMMO Toplantı Salonu'nda gerçekleşen seminere, SMMMO Başkanı Dursun Göktaş, İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mustafa Devecioğlu ve SMMMO üyeleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Dursun Göktaş, bu semineri İŞKUR Mersin İl Müdürü Mustafa Kutlu'nun kendilerini ziyaret ettiğinde gündeme getirdiklerini ifade ederek, "İŞKUR'un ne iş yaptığını bilmek istiyorduk. Bizim meslektaşlarımıza, üyelerimize, müşterilerimize yönelik avantajları var mı, yok mu bilmek istiyorduk. Bugün bunların cevabını alacağız" dedi.

Bu seminerin Tarsus'ta üyelerine verildiğini belirten Göktaş, "Şimdi de merkezdeki arkadaşlar bilgilendirilecek. İŞKUR'un bir grup eğitim faaliyetinde bulunduğunu görüyoruz. Kurslar düzenliyor. Bu kurslara katılanlara hatta paralar veriyor. İşi, gücü olmayan insanlara hem para anlamında hem de bir meslek öğrenme anlamında cazip geliyor" diye konuştu.

Bu tür bilgilendirme seminerlerini her zaman destelediklerini dile getiren Göktaş, "Bu tür eğitimlere hep destek veriyoruz ve her zaman yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Ama İŞKUR'un işlemlerinin, kurslarının kaynağı maalesef İşsizlik Fonu'ndan karşılanıyor. Bizim olumlu bulmadığımız tek konu İŞKUR'un ödeneğinin İşsizlik Fonu'ndan karşılanması. Bu fondaki paraların boşalmasını ben de kimse de istemez. Çünkü gerçekten işsiz kalan insanlar yaşam standartlarını sürdürmek zorundadır" ifadelerini kullandı.

İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Mustafa Devecioğlu ise İŞKUR Mersin İl Müdürlüğü'nün birçok çalışması olduğunu belirterek, seminere katılan herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından İŞKUR İş ve Meslek Danışmanları Serdar Özada ile Özgür Kaya, İŞKUR İşe Yerleştirme Servisi Şefi Mustafa Doğan ve İŞKUR Çalışma İlişkiler Servisi Şefi Suat Karlıdağ tarafından 'Teşviklerin İŞKUR Yansımaları, Yasal Yükümlülükler, İş Başı Programı ve İŞKUR Kurum Tanıtımı' konularında seminer verildi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Mersin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title