Haberler

İlkadım'da Yollara 35 Milyon Lira Harcandı

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bugüne kadar yol yatırım hizmetine 35 milyon TL harcadıklarını söyledi.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bugüne kadar yol yatırım hizmetine 35 milyon TL harcadıklarını söyledi.

Başkan Necattin Demirtaş, 2. El Otomobilciler Derneği (SİOD) üyeleri ile dernek binasında bir araya geldi. MHP İl Başkanı Şaban Kılıç ve 2 El Otomobilciler Dernek Başkanı Hasan Kahyaoğlu'nun bulunduğu toplantıda konuşan Başkan Necattin Demirtaş, bugüne kadar 35 milyonluk yol yatırımı yaptıklarını kaydetti. Belediye olarak son iki 2 yılda ilçe genelinde büyük yol yatırımı yaptıklarını belirten Başkan Demirtaş, "Önemli olanın alt yapı kuruluşları ile koordineli olarak çalışılarak yap-boza müsaade edilmemesidir" dedi.

Yap-boz anlayışına geçit vermediklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Biz alt yapı kurumları ile koordineli çalışıyoruz. Biz yap-boz konusunda belediye olarak ısrarcı olsak ta bazı kurumların plan ve programları birbirine uymuyor. Tüm kurumların eş zamanlı ve programlı çalışmaması yapılan yolların bozulmasına neden oluyor. Bu da milli servetin kaybolmasına sebep oluyor" diye konuştu.

MÜSTAKİL EVLERDEN YENİ ŞEHİR

Samsun en eski yerleşim merkezi olan İlkadım ilçesinin güneye doğru gelişmesinin önü açacak çalışmaya imza attıklarını kaydeden Başkan Demirtaş şöyle devam etti: "Yapılacak planlamalarla İlkadım ilçesinin güney koridorunda kuracağımız mahallelerde müstakil evler kurulacak. Bu bölgede yüksek katlı apartman ve sitelerin kurulmasına fırsat vermemeyi düşünüyoruz. İki katlı müstakil evlerin kurulmasıyla oluşacak mahallerde site ve apartman dairelerinde kaybolan komşuluk ilişkilerini bu sayede güçlendireceğiz. 'Huzurlu Şehirler, Huzurlu Mahalleler', sloganıyla İlkadım ilçesinin güneyinde müstakil evlerden oluşacak olan yeni kentleşme alanıyla şehir nefes alacak. Müstakil evlerde vatandaşlar şehrin keşmekeşliğinden kurtulacak. Doğa ile iç içe yaşam tarzının olacağı dubleks tarzı evlerde evin önündeki bahçeyle uğraşarak doğayla meşgul olacak. Sosyal donatı alanlarının da düşünüldüğü planlamada vatandaş, huzurlu bir yaşam bulacak. Modern mimari ile Selçuklu mimarisinin harmanlanarak inşa edilecek olan evlerde komşuluk ilişkileri de güçlenecek." - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Necattin Demirtaş Şaban Kılıç İlkadım Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title