Haberler

Hayvanseverleri Sevindiren Kedili Afiş

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı noktalarındaki bilboardlara astığı "Kedin ağaçta mı kaldı? Dert etme, 153'ü ara" yazılı kedili afişler hayvanseverlerin yoğun ilgisini gördü.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nin kentin farklı noktalarındaki bilboardlara astığı "Kedin ağaçta mı kaldı? Dert etme, 153'ü ara" yazılı kedili afişler hayvanseverlerin yoğun ilgisini gördü.

Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'ye hayvan hakları konusunda ışık olduğunu belirterek, "Bütün belediyeler sokaktaki hayvanları vurup, zehirlerken Adana'da 13-14 yıl önce, Zihni Aldırmaz'ın da çabalarıyla, onları yaşatmanın yolları aranmış ve hayvan barınağı kurulmuştur. Adana'da sadece belediyeler değil, Adanalılar da hayvan varlığına saygı duyuyor ve hayvanlara merhamet, şefkat gösteriyor. Kentin sokaklarında hayvanlar için konmuş yemek ve su kapları görmek mümkündür. İnsanlarımız çocuklarını kuşları beslemeleri için parklara götürüyor. Adana'da hayvan hakları konusunda son derece duyarlı ve merhametli bir toplum yapısı oluşturulmuştur. Bu yapının oluşturulmasında Adana Büyükşehir Belediyesi'nin payı büyüktür" dedi.

Bugün Adana'da belediyenin, vatandaşın huzur ve rahatı için verdiği hizmetin sınırsız olduğunu, belediyenin mesajlarından da algılamanın, görmenin mümkün olduğunu söyleyen Çıtırık, "Bilboardlardaki 'Kedin ağaçta mı kaldı? Dert etme, 153'ü ara' yazılı afişler bunun en güzel örneğidir. Vatandaşa verilen hizmetin sınırsız olduğu anlatılırken, ağaçta kalan bir kedinin figür olarak kullanılması ve bunun afiş halinde kentin dört bir yanında yer almasıyla yoğun ilgi görüyor. "Giresun'dan, İzmir'den, Edirne'den, 'Adana'da belediye böyle bir afiş yaptırmış, onun fotoğrafını yollayın, bizler de görelim' şeklinde istekler, talepler, paylaşımlar geliyor bize."

Söz konusu afişlerin sadece Adana'da değil, Türkiye'nin çok sayıda noktasından da ses getirdiğini vurgulayan Çıtırık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Afişler, Adana'daki belediyelerin hizmet kalitesi ve sınırsızlığıyla ilgili övgüler gelmesine neden olmuştur. Biz, Adana Büyükşehir Belediyesi'nin, vatandaşa yönelik hizmet kalitesi ve sınırsızlığını anlatmak için, ağaçta kalmış bir kedi figürü kullanmasından dolayı çok mutlu olduk. Bu hem toplumun, hem belediyenin hayvanlara yönelik şefkat ve merhametinin boyutlarını göstermektedir. Canlı zincirinin en zayıf zinciri hayvanlardır. Bir belediye, görev alanındaki hayvanların eziyetten uzak, canlıya yaraşır şekilde hayatlarını devam ettirmesi için çalışma yapıyorsa, o belediye zaten insan için zaten üst seviye hizmet veriyor demektir. Ağaçta kalmış ve korkudan, açlıktan ölmek üzere olan çok sayıda kediye Adana Büyükşehir Belediyesi gereken müdahaleyi defalarca yapmıştır. Uygar toplumlarda hayvanın değeri de büyüktür. Hayvan canının değerinin bilindiği toplumlarda, insanın değeri de yücedir." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Zihni Aldırmaz Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title