Haberler

Hasyurt Tarım Fuarı 26'ncı Kez Antalya'da Kapılarını Açıyor

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde kapılarını 26’ncı kez açmayla hazırlanıyor. Hasyurt Tarım Fuarı’nın tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni hizmet ve ürünlerin tanıtılacağı, yeni iş ve ticari birlikteliklerin kurulacağı 26. Hasyurt Tarım Fuarı’na tüm sektör paydaşlarını davet etti.

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan Hasyurt Tarım Fuarı, 26-29 Nisan 2023 tarihlerinde kapılarını 26'ncı kez açmaya hazırlanıyor. Hasyurt Tarım Fuarı'nın tanıtım toplantısında konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yeni hizmet ve ürünlerin tanıtılacağı, yeni iş ve ticari birlikteliklerin kurulacağı 26. Hasyurt Tarım Fuarı'na tüm sektör paydaşlarını davet etti.

Geçen yıl 7 yıl aradan sonra tarım sektörü ile yeniden buluşan Türkiye'nin ilk tarım fuarı 'Hasyurt Tarım Fuarı', bu yıl kapılarını 26'ncı kez açacak. Hasyurt Tarım Fuarı'na ilişkin Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Antalya Ticaret Borsası ve Tarım Konseyi Başkanı Ali Çandır, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Özen, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş, Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu ve Antalya Tarım İl Müdürü Gökhan Karaca bir basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında konuşan Başkan Muhittin Böcek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu yana, Antalya için tarımın en önemli sektörlerden biri olduğu bilinciyle yerelden kalkınma projelerimiz ile çiftçimizi, üreticimizi her daim destekliyoruz. Antalya'mızın 19 ilçesinde üreticimizle, çiftçimizle iş birliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz. Gerçekleştirilecek fuarımızda ziyaretçiler; yeni hizmet ve ürünleri tanıyacak, yapacakları görüşmelerle çalışmalarına katkı sağlayacaklardır. Ayrıca yeni iş ve ticari birliktelikler kurarak ürün ve üretimlerini daha değerli hale getirme fırsatlarını bulacaklardır."

Türkiye'nin örtü altı tarımının yüzde 50'sini yapan Antalya'nın üretim kapasitesiyle 1'inci sırada yer aldığını aktaran Başkan Böcek, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin sebze ihtiyacının yüzde 40'ı, yaklaşık 30 bin kayıtlı çiftçimizin yer aldığı Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizden yani Batı Akdeniz kuşağından karşılanmaktadır. Batı Akdeniz tarım bölgemizin sahip olduğu üretim kapasitesi ve potansiyeliyle, Hasyurt Tarım Fuarı'nın geçmişten gelen tecrübesiyle önümüzdeki yıllarda fuarın uluslararası boyuta taşınmasını ve marka değerini pekiştirmesini hedefliyoruz. Organize edeceğimiz bu büyük tarım buluşmasında sektörün tüm paydaşlarının yerlerini almalarını bekliyor, tüm üreticilerimizi fuarımıza davet ediyorum."

8 bin 500 metrekare alanda yapılacak fuarda tohumdan gübreye, zirai ilaçtan sulama sistemlerine, sera konstrüksiyonlarından fideye kadar birçok sektörden katılımcılar yer alacak. Girişlerin ücretsiz olduğu Hasyurt Tarım Fuarı'nda çiftçiler ve üreticiler, sektöre ilişkin yeni ürün ve hizmetleri tanıma fırsatı bulacak.

Kaynak: ANKA / Yerel

Muhittin Böcek Türkiye Hasyurt Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title