Haberler

Halktan Toplayıp Köylü Öğrencilere Dağıtıyorlar

Güncelleme:

Kütahya'da, bir grup üniversite öğrencisi tarafından halktan toplanan yardımlarla köy okullarının tadilatı yaptırılıp, öğrencilere kırtasiye yardımında bulunuluyor.

HADİ ŞENGÜL - Kütahya'da, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencilerinden oluşan bir grup tarafından halktan toplanan kırtasiye malzemesi ve paralarla, köylerde okuyan ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunuluyor, okulların tadilatı yapılıyor.

Ayrıca Kütahya Gençlik Merkezi ve Toplum Gönüllüleri Vakfı üyesi olan öğrenciler, köy okullarının tamiratı ve öğrencilere kırtasiye yardımlarının yanı sıra minik öğrencilere gittikleri köylerde eğitim, spor ve sokak oyunlarını müzik eşliğinde birlikte oynayıp onlara güzel bir gün yaşatıyor.

Kütahya Gençlik Merkezi gençlik lideri Kübra Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geleceğin Yetişkinlerinden, Geleceğin Gençlerine" adlı projelerini Kütahya Toplum Gönüllüler Vakfı ile beraber yürüttüklerini söyledi.

Projedeki amaçlarının köylerdeki ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye malzemeleri sağlamak olduğunu belirten Yıldırım, "Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) dağıttığı kalem, silgi, kalem açacak gibi malzemeleri topluyoruz. Bunun yanı sıra Kütahya halkının bize destek olarak verdiği kırtasiye malzemeleriyle birlikte köyümüze geldik" diye konuştu.

Yıldırım, Kütahya Gençlik Merkezi olarak, buna benzer faaliyetlerini sürekli gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Şu ana kadar 5 köy okuluna gidip bu yardımları götürdüklerini anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bundan sonra da planladığımız 12 köy okulumuz daha var. Halkımızın desteklerini bekliyoruz. Kütahya'da halkımızdan hikaye kitapları, A4 kağıdı, defter, kaplık, kalem, silgi ve kalem traş gibi malzemeler toplayarak bunları öğrencilerimize dağıttık. Gittiğimiz bu okullarda bu yardımların yanı sıra birtakım kültürel ve sportif faaliyetler de gerçekleştiriyoruz. Bunlardan biri, işaret dili öğretmenimizle beraber, işaret dili harflerini öğretiyoruz. Bunun dışında sportif faaliyetler yapıyoruz, oyunlar oynuyoruz özellikle sokaktaki çocuk oyunlarını oynuyoruz. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte geleneksel oyunlarımızdan çocuklarımız uzaklaştı. Buradaki bir amacımızda bunları yaygınlaştırmak amacıyla köy okullarında, sokak çocuk oyunlarını da oynatıyoruz ve bunları da gelecek nesillere aktarmaya çalışıyoruz."

-Köy okullarının tadilatını yaptırıyorlar

Toplum Gönüllüleri Kütahya Koordinatörü İbrahim Dayı da yardımda bulunmak amacıyla Yenice köyüne geldiklerini anlattı.

Köydeki okulda bulunan öğrencilere kırtasiye yardımında bulunmak amacıyla geldiklerini aktaran Dayı, ÖSYM'nin dağıttığı kalem ve silgi gibi malzemeler ile esnaflardan topladıkları yardımları dağıttıklarını dile getirdi.

Yenice köyü gibi İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 17 köy okulu belirlendiğini vurgulayan Dayı, şunları kaydetti:

"Şu an beşinci köyümüzdeyiz. Okul tadilatlarında kullandığımız malzemelerin hepsini halkımızdan topladık. En büyük hedefimiz, bu yardımlar sayesinde köylerdeki tüm okulların tadilatını yapabilmek. Kütahya halkımızdan da desteklerini bekliyoruz. Vakıf olarak bundan sonraki projelerimiz ise ildeki sevgi evlerini, huzur evlerini ziyaret ederek, oradaki insanları, kardeşlerimizi, amca ve teyzelerimizi biraz olsun mutlu etmek istiyoruz. Belirli zamanlarda doğa yürüyüşü gerçekleştiriyoruz."

Dayı, buna benzer sosyal faaliyetlerini sürdüreceklerini de sözlerine ekledi. - Kütahya

Kaynak: AA / Yerel

Kütahya Yenice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title