Haberler

Hakkari'de Gönüllü Öğretim Üyelerinden Muayene Hizmeti

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gönüllü olarak Hakkari'ye gelen profesörler, devlet hastanesinde hasta muayene etti.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesinden gönüllü olarak Hakkari'ye gelen profesörler, devlet hastanesinde poliklinik hizmeti verdi.

Vali Necmettin Kalkan'ın daveti üzerine kente gelen Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Hatun, Dekan Yardımcıları Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Füsun Yıldız ve İç Hastalıkları Anabilim Dalı Üyesi Prof Dr. İlhan Tarkun, Kalkan'ı ziyaretlerinin ardından devlet hastanesine geçti.

Vali Kalkan ve konuk öğretim üyeleri, devlet hastanesine yeni alınan dijital röntgen cihazının açılışını yaptı.

Açılışta konuşan Kalkan, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Şükrü Hatun, Prof. Dr. Füsun Yıldız ve Prof. Dr. İlhan Tarkun'un bugün ve yarın Hakkari'de bulunacağını söyledi.

Kocaeli'den gelen öğretim üyelerinin hastanede poliklinik hizmeti vererek, hastaları muayene edeceğini ifade eden Kalkan, şöyle konuştu:

"Hocalarımız yarın da kendi branşlarıyla ilgili hekimlerimizle tecrübe paylaşımında bulunacak. Kocaeli Üniversitesi ile başlattığımız bu ilişkinin diğer üniversitelerle de devam etmesini arzuluyorum. Bundan böyle her ay bir üniversitemizin tıp fakültesini Hakkari'de görmek suretiyle, hastalarımıza akademik düzeyde hizmet verilmesini hedefliyoruz. Kocaeli'den Hakkari'ye gönüllü gelip bu hizmeti verdikleri için hocalarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca hizmete açılan dijital röntgen ünitemizin de hayırlı olmasını diliyorum."

Açılışın ardından Prof Dr. Hatun, Prof. Dr. Yıldız ve Prof. Dr. Tarkun, polikliniklere geçerek vatandaşları muayene etti.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları polikliniğinde çocukları muayene eden Hatun, Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Hakkari Devlet Hastanesi arasında işbirliği protokolü imzalamaya çalışacaklarını belirtti.

Hatun, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İldeki sağlık hizmetlerine katkıda bulunmak için buraya geldik. Hakkari Devlet Hastanesi çok güzel ve düzenli. Burayla bir iş birliği protokolü imzalayabiliriz. Radyoloji, hipotiz ve şeker hastalığına yakalanan çocukların bakımı konusunda imkan yaratacağız. Bunlar için bir protokol yapabiliriz. Hakkari'deki şeker hastası çocukların diyabet kampına gelmesini sağlayacağız."

Göğüs hastalıkları polikliniğinde hasta muayene eden Prof. Dr. Yıldız da meslektaşlarına 2 gün boyunca destek sunmak amacıyla kentte geldiğini aktardı. - Hakkari

Kaynak: AA / Yerel

Kocaeli Üniversitesi Necmettin Kalkan Şükrü Hatun Hakkari Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title