Haberler

Gümrükçüoğlu Sürmene'yi Arşınladı

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Sürmene Belediye Başkan adayı Rahmi Üstün’le birlikte Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta’yı makamında ziyaret etti.

Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Sürmene Belediye Başkan adayı Rahmi Üstün'le birlikte Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta'yı makamında ziyaret etti.

Tonya'nın ardından birlik ve beraberlik görüntülerinin verildiği ilçe Sürmene oldu. Trabzon Belediye Başkanı ve AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Sürmene Belediye Başkan adayı Rahmi Üstün'le birlikte muhtarlara verilen kahvaltıda bir araya geldi. Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta, AK Parti Trabzon İl yönetim kurulu üyeleri Ali Kaan, Aytaç Beder Sürmene ilçe başkanı Aydın Bayraktar ve çok sayıda partilinin katıldığı toplantıda konuşan başkan Gümrükçüoğlu "Bugün tarihi ilçemizdeyiz. Sürmene hakikaten kültürü ve yetiştirdiği insanlarla ülkemizde vatanımızın her köşesine temsilci olarak gönderip başarı yakalamıştır. Sürmene ilçemizin hepimizin nezdinde çok kıymetli yeri vardır. Böyle bir sabah saatinde sizlerle bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Halka hizmet, halkın sorunlarını çözmek hakka ibadettir anlayışı ile yollarına devam edeceklerini ifade eden Gümrükçüoğlu " Sürmene'nin kalkınması için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Trabzon Belediyesi il belediyesi olan 42 mahallesine hizmet eden belediyeydi. Ama biz bunu böyle görmedik. Sınırlı imkanlarımızla diğer ilçe, belde ve köylere hizmet götürmeye çalıştık. Muhalefet hemen siz nasıl Trabzon'un parasını diğer ilçelere harcarsınız diyerek şerh koymaya çalıştılar. Diğer ilçe vatandaşları da Trabzon'un vatandaşları gibi bizim insanımızdır ve onlara hizmet götürmek bizim boynumuzun borcudur. Başbakanımızın ilçe ve beldelere hizmet götürmenin önünü açtıktan sonra biz daha da çok hizmet götürmeye başladık. Sürmene'deki bütün belde, köy ve mahallerini Trabzon'dan ayırt etmeden geceyi gündüze katarak asfaltladık. Yollarını yaptık, iş makinesi desteği verdik. Biz ilimizin merkezindeki vatandaşımızı nasıl sevip kucaklamışsak, Sürmene ve beldelerindeki vatandaşları da aynı şekilde sevdik kucakladık" şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Trabzon'umuzun köyleriyle birlikte 12 bin 300 km yol ağı var. Elimizden geleni halkımıza eşit dağıtarak hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Muhalefetin engellemelerine rağmen Trabzon'un bütçesini Sürmene'den ayırt etmedik. Büyükşehir Belediyesi önemli bazı vazifeleri sürdürecektir. Belde belediyeleri kapanacak. Belde belediye başkanı arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hizmetlerini sürdürüyorlar. Grup yollar büyükşehir belediyesi uhdesinde devam edecektir. 2013 Ağustosunda bakanlar kurulu yeni büyükşehir olan illerde esnafın farklı bir tarifeye tabi olmayacağını çıkarmış ve resmi gazetede yayınlamıştır. Büyükşehirle birlikte ormancılık ve hayvancılıkta bir eksiklik olmayacaktır. Hepsi harfiyen devam edecektir. Trabzon'un 20 yıllık hayaliydi büyükşehir. Samsun, Erzurum büyükşehir olurken, kıl payı kaybettik. O dönem belediye başkanı olan Atay Aktuğ, SHP'den CHP'ye geçmiştir. Sen nasıl partiden gidersin diye büyükşehir ünvanı'nı alamamıştır. Trabzon kaybetmiştir. İşte bunların anlayışı budur. 2002'de Sn. Recep Tayyip Erdoğan, benim partimden olmayan belediyeye para vermeyin, hizmet götürmesin, sürünsün anlayışını bitirdi. İki anlayışın farkı budur. Biri partiden diğer partiye geçti diye büyükşehir yapmayarak yüz binlerce insanı mağdur ediyor. Diğeri ise, hangi siyasi parti hizmet ediyorsa etsin nüfusla çarpan parayı belediyelere gönderiyor. Fark burada. Halka hizmet. Başbakan Trabzon Büyükşehir olabilecek şekilde yasadaki esasları düzenleyin dedi. Trabzon sevdası budur. Yasa tasarısında bu hususa özellikle dikkat etti. Biz bu yasayı bütün ilçelere çıkarmasaydık diğer ilçelerimiz bütçeden nasıl istifade edecek. Diğer hemşerilerimiz ikinci sınıf vatandaş mı? Hizmet kervanı devam etsin."

AK Parti Sürmene Belediye Başkan adayı Rahmi Üstün ise konuşmasında "Bu hizmet yolunda bir bayrak yarışıdır. Genel Merkezimiz teveccüh gösterip bizleri aday gösterdi. Şu anki belediye başkanımız Sn. Fikri Usta'da çok iyi hizmetlerde bulundu. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca burada aramızda görmekten çok memnun kaldık. Bu bize büyük güç vermiştir. Kendisine ve değerli 11 tane aday adayımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Toplantının ardında Gümrükçüoğlu, Üstün ve partililer topluca Sürmene Belediye Başkanı Fikri Usta'yı makamında ziyaret etti. Gümrükçüoğlu "Biz biriz beraberiz tek yüreğiyiz. AK Parti büyük bir ailedir. Bu tablo birlik ve beraberliğimizin en büyük göstergesidir. Fikri Usta ağabeyimize verdiği hizmetlerden şükranlarımı sunuyorum" derken Belediye Başkanı Usta "Makamlar geçici ama dava ve hizmet esastır. Millete hizmette makam farkı olmadan İlçemiz başta olmak üzere Trabzon'umuza her zaman hizmet edeceğim ve yeni gelecek arkadaşlarımın daima destekçisi olacağım" dedi. Sürmene Kaymakamı Şevket Atlı'yı da makamında ziyaret eden Başkanlar Gümrükçüoğlu ve Üstün daha sonra esnaf ziyaretinde bulundular. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Fikri Usta Trabzon Sürmene Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title