Haberler

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Balıkesir'de Açıklaması

"Bizden önce Balıkesir'de 7 kooperatif vardı. Biz 23 kooperatifi destekledik ve 28 milyon liranın üzerinde destek verdik"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, hükümetlerinden önce Balıkesir'de 7 tarımsal kooperatif bulunduğunu belirterek, "Biz 23 kooperatifi destekledik ve 28 milyon liranın üzerinde destek verdik" dedi.

Eker, Vali Ahmet Turhan'ı ziyaretinde, Bakanlık ile Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği ortaklığında yürütülen "Çiğ Sütte Kalitenin Desteklenmesi Projesi" kapsamında açtıkları "Çiğ Süt Analiz Laboratuvarı"nın süt üretimi açısından büyük önem taşıdığını söyledi.

Laboratuvarlar ve artan analizler sayesinde çiğ sütte kaliteyi artıracaklarını ifade eden Eker, yürütülen projenin sadece Balıkesir için değil Marmara, Ege ve hatta tüm ülke açısından çok önemli olduğunu dile getirdi. Eker, onbinlerce süt üreticisinin hayvanlarından elde edilen sütlerin takip edilmesi, analizlerinin yapılması, bunların verilerinin ıslah amaçlı kullanılmasının amaçlandığını vurgulayarak, "Hayırlı bir proje. 10 milyon liranın üzerinde yatırımı olan bir proje. Havran'da da hayvancılıkla ilgili bir açılış gerçekleştireceğiz" dedi.

Konuşmaların ardından Turhan, Bakan Eker'e, yağcıbedir halısı ile zeytinyağı hediye etti. Eker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Edip Uğur ile ikram edilen zeytin ve yağının tadına baktı.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Eker, burada yaptığı konuşmada, AK Parti hükümetinin bugüne kadar Balıkesir'deki 47 bin çiftçiye karşılıksız, hibe olarak verdiği desteğin toplam 1 milyar 400 milyon liraya ulaştığını anlattı. Eker, Balıkesir'deki deniz kıyılarında binlerce yapay resif yaptıklarını belirterek, "Balıkçılar, avlanırken balıkların yuvalarını bozmasın istedik. Sizin anlayacağınız balıklara yuva yaptık. Geçen yıl başlattık. Başarılı güzel bir proje oldu" ifadesini kullandı.

Balıkesir'deki tarımsal kooperatiflere yönelik çalışmalarına da değinen Eker, "Bizden önce Balıkesir'de 7 kooperatif vardı. Biz 23 kooperatifi destekledik ve 28 milyon liranın üzerinde destek verdik" diye konuştu.

Önceden çiftçilerin, tarım krediden yüzde 68, Ziraat Bankasından ise yüzde 59 faizle kredi aldığını dile getirerek, kendi dönemlerinde faizleri yüzde 0-7 aralığına çektiklerini söyledi. Balıkesir'in büyükşehirler arasına girdiğini hatırlatan Eker, "İl merkezinde olan hizmetler, belediyeler aracılığıyla en uçtaki köye, mahalleye kadar gidecek. Bu, Balıkesir'in topyekun kalkınması demektir. Vatandaşların, nerede yaşarsa yaşasın medeniyetin nimetlerinden imkanlarından daha fazla pay alması demektir" diye konuştu.

Eker, AK Parti olarak yerel seçimi çok önemsediklerini ve bu doğrultuda çalıştıklarını belirterek, 2014 yılında ayrıca ilk kez Cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini anımsattı.

Bakan Eker, konuşmasının ardından partililerle basına kapalı görüştü. - Balıkesir

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Mehdi Eker Balıkesir Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title