Haberler

Genç Tümsiad, Bölge Toplantısını Gaziantep'te Yaptı

Genç TÜMSİAD'ın bölge koordinasyon toplantısı Gaziantep'te yapıldı.

Genç TÜMSİAD'ın bölge koordinasyon toplantısı Gaziantep'te yapıldı. Toplantıya katılan genç TÜMSİAD Genel Başkanı Mustafa İçöz, gençlerin sınai, ticari, sosyal, ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesini sağlayarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yardımcı olmaya çalıştıklarını söyledi.

TÜMSİAD il binasında yapılan toplantıya bölge illerinin Genç TÜMSİAD yöneticileri katıldı.

Ekonomik alandaki ve toplumsal yaşamdaki ciddi problemlerin insanların gündelik hayatını ve geleceğini olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan İçöz, "Önünü ve geleceğini görebilen bir harekete, onurlu bir mücadeleye, ayakları yere basan, yerli ancak çağdaş bilgilerle donanmış gençlere, ufuk açıcı, gerçekçi programlara ve projelere şiddetle ihtiyaç duymaktadır" dedi.

"Çaresiz değiliz" diyen İçöz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Büyük potansiyeli mutlaka harekete geçirmeliyiz. Derneğimizin varlık nedeni de işte budur. Türkiye'nin büyük potansiyeli olan gençlerimizi harekete geçirmektir. Bu ihtiyaca cevap vermek üzere, kurulan derneğimiz; binlerce yıldır aynı coğrafya üzerinde barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan tüm halkımızın ortak malıdır. Hedeflerimiz; Genç TÜMSİAD ile hedefimiz, gençlerimizin sınai, ticari, sosyal, ekonomik, eğitim ve kültür düzeylerinin gelişmesini sağlayarak, kişisel ve mesleki gelişimlerine yardımcı olacak olan çok önemli bir yolun ilk adımını atarken onlara destek olmaktır. Genç iş adamlarımız, bundan sonraki adımlarımızda liderlik vasıflarını, sosyal sorumluluklarını ve dayanışma ruhlarını geliştirecekler; örnek iş adamı ve verimli işletme modelinin oluşup yaygınlaşmasını sağlayacak çeşitli eğitimlere tabi tutulacaklardır.

Eğitimlerle birlikte işletmelerin genel sorunlarını saptamak ve yetkili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği içerisinde bu sorunlara kesin ve kalıcı çözümler geliştirmeyi uygulamalı bir şekilde öğrenmeleri amaçlanmaktadır. Bu bilgiler işletmelerinin sağlıklı gelişimi ve kalıcı olmaları açısından önemli rol oynayacaktır. Sektör temsilcileri ile yapılacak seminerlerde ve toplantılarda ülke ekonomisinin sektörel bazdaki makro dengelerinin sağlıklı bir şekilde oluşması için projeler üretmek adına ilham kaynağı oluşturmada gençlere rehber olacaktır. İşadamlarını ilgilendiren sanayi ve ticaret politikalarının oluşturulmasında ve uygulanmasında gerekli mercilere görüş bildirmek suretiyle lider iş adamlarının toplumda var olan sorunlara karşı öncülük yapmasını sağlayacaktır. Ülkemizin yurtdışında tanıtımını yapma amacıyla gerçekleştirilecek projelerde etkin roller üstlenerek dünyada söz sahibi olma yolunda emin adımlar atılacak. Üniversiteler ile özel sektör arasındaki işbirliğini güçlendirerek farkında olmadığımız ve bilinçsizce yitirdiğimiz değerleri maksimum seviyede ülkemize geri kazanacağız. Çevre bilincinin ve doğayı koruma düşüncesinin toplum, işletmeler ve bireyler arasında yaygınlaşması için çeşitli faaliyetlerde bulunarak doğaya olan sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ulusal ve uluslararası sivil toplum örgütleri ile işbirliği içerisinde toplumun sosyal ve kültürel alanlardaki sorunlarına yönelik projeler üreterek, birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle, imkanlarımızı en iyi şekilde kullanarak ülkemize doğru ve yerinde hizmetler yapacağız. Kısaca Genç TÜMSİAD, Türkiye'yi ilgilendiren ekonomik, kültürel ve sosyal konularda projeler üreterek, organizasyonlar düzenleyerek, sivil toplum anlayışı içerisinde en büyük menfaatin birlik ve beraberlikten kaynaklandığına inanan, müreffeh ve eğitimli bir toplumsal yapının oluşmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır."

İçöz, daha sonra Genç TÜMSİAD'ın önümüzdeki dönemde yapacağı faaliyetlerden bahsetti ve katılımcıların sorularını yanıtladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa İçöz Gaziantep Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title