Haberler

Gemlik Pülümür'le Kardeş Şehir Oldu

Güncelleme:

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun tarafından imzalanan protokolle iki ilçe, kardeş şehir oldu.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ve Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun tarafından imzalanan protokolle iki ilçe, kardeş şehir oldu.

Protokol imza törenine, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bingöl Yayladere Belediye Başkanı Serdar Akyürek, CHP Gemlik İlçe Başkanı Şükrü Aksu ve Belediye Meclis Üyeleri katıldı.

TOSUN: "GEMLİK İLE PÜLÜMÜR'ÜN HER ŞEYDEN ÖNCE GÖNÜL BAĞI VAR"

Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Gemlik ile Pülümür'ün her şeyden önce gönül bağı olduğunu belirterek, "Pülümür'den Gemlik'e çeşitli nedenlerle birçok kez göç yaşandı ve yaşanan bu göçler sebebiyle iki ilçe arasında bir gönül bağı oluştu. Kardeşlik protokolümüzün iki ilçemize de hayırlı olmasını diliyorum. Yapacağımız iş birlikleriyle ilçelerimizi daha ileriye taşıyacağız" dedi.

SERTASLAN: "BU KUVVETLİ BAĞLARI BUGÜN RESMİLEŞTİRİYORUZ"

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da "Gemlik ile Pülümür'ün hiç imza atmadan bu birlikteliği sağladığını belirtirken, "Gemlik ile Pülümür'ün yaklaşık yüz yıllık bir mazisi var. Gemlik'e çeşitli sebeplerden dolayı Pülümür'den göç eden ve yıllarca bize ağabeylik, arkadaşlık ve eşlik eden binlerce hemşehrimiz var. Biz iki şehir arasında ortaya çıkan bu kuvvetli bağları bugün resmileştiriyoruz. Pülümür'den ve Türkiye'nin dört bir yanından Gemlik'e gelen kardeşlerimiz ile birlikte nefes alıyor olmaktan ve birlikte yaşam sürmekten çok mutluyuz. Biz kardeş şehrimiz olan Pülümür'ün fiziki anlamda ve kentleşme noktasında kalkınmasına destek veren bir belediye olmak için elimizden geldiği kadar desteğimizi vereceğiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmalarının ardından iki belediye başkanı tarafından kardeş şehir protokolü imzalandı ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mehmet Uğur Sertaslan Müslüm Tosun Mehmet Uğur Pülümür Müslüm Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title