Haberler

Gaziantep'te Sigara Denetimleri Arttı

Güncelleme:

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü, oluşturduğu sigara denetim ekipleri, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile birlikte işyerlerini denetledi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından oluşturulan sigara denetim ekipleri, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın ile birlikte işyerlerini denetledi.

Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Hüseyin Durak ve sigara denetim ekipleri, Şehitkamil ilçesinde bulunan iş yerlerini denetledi. Kaymakam Aydın, iş yerleri sahiplerini kapalı alanda müşterilerin tütün ve tütün ürünleri kullanılmaması konusunda bilgiler verdi. Aksaklıklar hakkında alınacak idari ceza suçlarını da işyeri sahiplerine anlatan Kaymakam Aydın, bu konulara hassasiyet göstermelerini istedi. Denetim sonrası açıklamada bulunan Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, "Bugün sigara denetim ekipleriyle beraber ilçemizde yapılan denetimlerine bende iştirak ettim, onların denetimine katıldım. Sigara içilmez mekanlarının çoğalması konusunda, buradaki işyerlerinin, kamu idarecilerinin, denetimin önemli yeri vardır. Biz demetimleri arttırdıkça buradaki işyerlerinde tütün ürünleri içimi azalacaktır. Tabi buda biraz süreç alacaktır. Umut ediyoruz ki hem insanlar bu sigaranın zararlarından kurtulmak için sigarayı bırakırlar ama şimdilik vatandaşlar sigarayı bırakıncaya kadar başkalarına zarar vermesin diye kapalı alanda sigara içmezler. Şehitkamil ilçemizi daha iyi yaşanabilir, daha iyi çevre şartlarına uyum sağlaması için bu denetimlerimizi gittikçe arttıracağız" dedi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü'ne bağlı Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şube Müdürü Hüseyin Durak ise, "Gaziantep'te sigara denetimi konusunda dünya sağlık örgütünde birinci olduk. Gaziantep olarak ta biz Türkiye'de birinci olmak istiyoruz. Bunun için gerekli atılımlarımızı da gerçekleştireceğiz. Bugün Şehitkamil Kaymakamımız Mehmet Aydın beyinde bize verdiği değerli katkılarından dolayı ve arkamızda olduğunu gösterdiği için kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi de sunuyorum" diye konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Durak Mehmet Aydın Şehitkamil Gaziantep Yerel Haberler

title