Haberler

Gaün'de Tegv Projesi Sertifika Töreni

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde 2012-2013 Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında yürütülen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Projesi sertifika töreni düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk Kültür Merkezinde 2012-2013 Toplumsal Duyarlılık Projeleri kapsamında yürütülen Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Projesi sertifika töreni düzenlendi.

Törende, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun ile TEGV Eğitim Programları ve Saha Operasyonları Yöneticisi Sevim Çonka tarafından "Gaziantep Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projesi ve Topluma Hizmet İşbirliği Protokolü" imzalandı. Törenin açılışında konuşan Rektör Coşkun, bu toplantıda bir birliktelik sergilediklerini ve Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ile yol arkadaşlığı sergilediklerini söyledi. Coşkun, "Dolu dolu iyi ideallerle yola çıkmıştık. İnsanımıza dair bir koku, nefes, atmosfer elde etmek, gençlerimizi bu anlamda duyarlı kılmak istiyorduk. Onun için Toplumsal Duyarlılık Projeleri dersini gönüllülük esasına bırakmadık, bir ders haline getirdik. Baştan çok ciddi itirazlar olsa bile katılan herkesin, her öğrencimizin, öğretim elemanlarının, üst sınıflardan gönüllü olarak projeye dahil olan birçok insanın, kimi zaman gözyaşları, kimi zaman sevinçlerle, gülücüklerle karşıladığı 'Toplumsal Duyarlılık Projeleri' dediğimiz ve 3 yılı devirdiğimiz önemli eylemi ortaya koymuş olduk" dedi.

Devlet üniversitesi olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Her yıl 200 - 300 arası projeyle şehrin bütün kılcallarına dokunuyoruz.

Köylere kadar yaptığımız projelerle etkin çalışmalar yürütüyor, bir şekilde ona dokunuyor, onu hissediyoruz. Bu sosyal projelerden tutun okumaya dair, varoşlardaki çocuklara dair, kültür karıncalarına dair bir çok projelerle sizlerin sayesinde oralarda çalışmalar hissediliyor" diye konuştu.

Bu süreç içerisinde çok ciddi arkadaşlıklar kurduklarını ve beraber yolda yürüdüğümüz bu yol arkadaşlıklarından birinin de TEGV olduğun söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Onlar da benzer amaçlarla yıllardır bu ülkede çok güzel projeler, çok güzel işler yapmış bir kuruluş olarak bizimle bu birlikteliği sergilemek istediler. Böylece bir araya geldik ve bir sinerji doldu, daha güzel şeyler ortaya çıktı. Birbirimizi motive ederek, teşvik ederek, iki kurum olarak daha güzelini yapmak konusunda irade beyanıyla çok güzel insani manzaralar ortaya çıktı" diyerek, toplumsal olarak duyarlılık alanımızı genişletecek önemli bir eylem ortaya konduğunu söyledi.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Eğitim Programları ve Saha Operasyonları Yöneticisi Sevim Çonka, TEGV'nin en büyük gücünü gönüllülerinden aldığını söyleyerek, bugüne kadar sayıları 50.000'i geçen bu aktif sorumlu yurttaşların büyük çoğunluğu genç; yüzde 70'inin üniversite öğrencisi, yüzde 65'inin ise kadın olduğunu ifade etti. Törende, TEGV'de gönüllü çalışan Üniversitemiz

Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Bilal Uçar, Fen Edebiyat Fakültesi

Bölümü öğrencisi Yağmur Kara, Eğitim Fakültesi Türkçe öğretmenliği Bölümü öğrencisi Fatma Güler

tarafından TEGV'de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Törenin sonunda Prof. Dr. Yavuz Coşkun tarafından Prof. Dr. Türkay Dereli, Prof. Dr. Mustafa Günal, Prof. Dr. Sedat Bayseç, Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, Doç. Dr. Abdulkadir Çevik, Yrd. Doç. Dr. Erdihan Tunç, Yrd. Doç. Dr. Vahit Kaplanoğlu,Yrd. Doç. Dr. Nermin Şarlak, Yrd. Doç. Dr. Aytaç Güven, Yrd. Doç. Dr. Ergün Hamzadayı, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Çiçek, Öğr. Gör. İskender Calman, Öğr. Gör. Enver Kılınç ve Öğr. Gör. Aslı Özpolat'a teşekkür belgesi takdim edildi.

Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Cahit Bağcı, Prof. Dr. Yaşar Gündoğdu, TEGV yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Gaziantep Üniversitesi Yavuz Coşkun Dereli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title