Haberler

Garanti Anadolu Sohbetlerinin 90. Durağı Yozgat Oldu

Garanti Bankası, bu yıl 11. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 90. buluşmasını Yozgat'ta gerçekleştirdi.

Garanti Bankası, bu yıl 11. yaşını kutlayan Garanti Anadolu Sohbetleri'nin 90. buluşmasını Yozgat'ta gerçekleştirdi.

Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezinden düzenlenen toplantıyı Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat yönetirken, toplantının açılış konuşmasını yapan Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, "Bugün burada, Yozgat'ın potansiyelini, önündeki fırsatların nasıl değere dönüştürebileceğini hep birlikte tartışacağız. Bu güzel Anadolu kentinin gelişim alanlarını ele alarak, ekonomisini daha güçlü, sosyal yaşamını daha canlı kılacak önerilerde bulunacağız" dedi.

Karadere, "Yozgat tarım sektöründe büyük gelişme potansiyeli taşıyan bir kent. Birçok meyve çeşidini yetiştirerek tarım alanlarını değerlendirebilir, üretimini ihracata yönlendirerek büyük bir iş ve gelir kaynağı yaratabilir. Yozgat'ın ekonomisinde tarımın yanı sıra hayvancılık da önemli bir geçim kaynağı, ancak, bu konuda tesisleşmenin ve birlikte iş yapma kültürünün yetersiz olduğu gerçeğini de kabul etmek zorundayız. Yozgat'ta entegre tesisler kurulmalı ve çağdaş kooperatifçilik modelleri teşvik edilmeli. Diğer yandan, Yozgat'ın sahip olduğu değerlerin başında gelen zengin jeotermal kaynaklar, yatırımcıların sağlık turizmi için şehre gelmesini sağlıyor. Gerekli altyapı projeleri hazırlandığında, Anadolu'da yeni bir termal turizm merkezinin ortaya çıkmasının an meselesi olduğunu söyleyebiliriz. İnanıyorum ki bugünkü buluşmamız, Yozgat'ın gerçekçi ve kalıcı çözümlere ulaşması için tüm katılımcılara ve kente önemli ipuçları sunacak" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Meyve Suyu Endüstrisi Derneği'nin (MEYED) Genel Sekreteri Ebru Akdağ, Yozgat'ın meyvecilikte nasıl gelişebileceğine dair bilgiler aktardı. Mahmut Eskiyörük ise Başkanı olduğu Tire Süt Kooperatifi örneği üzerinden, birlikte çalışarak üretme yöntemlerini, Yozgat'ın hayvancılık konusunda istediği ivmeyi yakalaması için yapılabilecekleri anlattı. Konuşmacılardan İç Hastalıkları ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Vecdet Tezcan, termal kaynaklar bakımından zengin Yozgat'ta son yıllarda bu yönde yatırımların başladığına değinerek, şehrin sağlık turizminde bir çekim merkezi haline gelmesinin ipuçlarını paylaştı.Son olarak söz alan İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Asaf Savaş Akat ise makroekonomik veriler ışığında Yozgat'ın bugününü ve yarınını inceledi.

Toplantıya Vali Yardımcıları Kemal Şahin, Adnan Daldal, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Metin Özışık, ESOB Başkanı Uğur Bektaş, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçe kaymakamları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile iş adamları katıldı. - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yozgat Belediyesi Garanti Bankası Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title