Haberler

Eskişehir'de Kore Milli Kıyafetler Sergisi Açıldı

Güncelleme:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk-Kore Kültür İletişim Derneği iş birliğiyle düzenlenen Kore Milli Kıyafetler Sergisi görkemli bir törenle açıldı. Sergi, Türkiye ve Güney Kore halklarının daha fazla yakınlaşmasına katkı sunmayı hedefliyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk- Kore Kültür İletişim Derneği iş birliğiyle düzenlenen "Kore Milli Kıyafetler Sergisi" görkemli bir törenle açıldı. Açılışta konuşan Başkan Büyükerşen, bu özel serginin Türkiye ve Güney Kore halklarının daha fazla yakınlaşmasına büyük katkı sunacağını belirtti.

8 ayrı ülkenin 9 kenti ile kardeş şehir ilişkisi kuran Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 2007 yılında kardeş şehir protokolü imzaladığı Güney Kore'nin Paju kenti ile 17 yıldır sıcak temasını sürdürürken iki ülke ve iki kardeş şehir arasında da temaslar kesintisiz sürüyor. Bu kapsamda Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Türk - Kore Kültür İletişim Derneği iş birliğiyle özel bir sergi açıldı. Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Kültür Sarayı'nda (Opera) düzenlenen Kore Milli Kıyafetler Sergisi'nin açılışına Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili İbrahim Arslan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili M. Recai Erdir, Dünya Geleneksel Kostüm Kültürü Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Sang Eun Lee, Güney Koreli akademisyenler ve sanatçıların yanı sıra bürokratlar ve Eskişehirliler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Büyükerşen, "Bu sergiyi çok anlamlı ve çok değerli buluyorum. 2007 yılında Paju ile başlattığımız kardeş şehir ilişkilerimiz, iki şehir ve iki ülke arasında her alanda büyük bir kardeşlik köprüsü oluşturdu. Güney Koreli dostlarımızı şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İki ülke halkının kültür olarak da benzeşmesi sebebiyle çok büyük yakınlık olmuştur. İki milletin büyük kültür hazinesinin böylesi etkinliklerle buluşması çok değerli. Bundan sonra da çok güzel etkinliklere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.

Dünya Geleneksel Kostüm Kültürü Araştırma Enstitüsü Direktörü Prof. Dr. Sang Eun Lee ve Araştırma Enstitüsü Başkanı Sunkyung Jung M.A. da Eskişehir'de böylesi anlamlı bir serginin açılmasına verdiği destek ve nazik ev sahipliği nedeniyle Başkan Büyükerşen'e teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Başkan Büyükerşen, Kore milli kıyafetlerini tek tek inceleyerek Koreli sanatçı ve yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Güney Kore Eskişehir Türkiye Kore Sanat Kültür Diplomasi Etkinlik Yerel Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title