Haberler

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen, Afyonkarahisar'da

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, modern belediyeciliğin ancak çağa ve ihtiyaçlara uygun projeler geliştirilerek yapılabileceğini kaydederek, projelerin plansız, programsız ve ranta yönelik değil, hizmete yönelik yapılması...

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, modern belediyeciliğin ancak çağa ve ihtiyaçlara uygun projeler geliştirilerek yapılabileceğini kaydederek, projelerin plansız, programsız ve ranta yönelik değil, hizmete yönelik yapılması gerektiğini söyledi.

CHP Afyonkarahisar İl teşkilatı tarafından Afyonkarahisar Ticaret Borsası (ATB) toplantı salonunda "Çağdaş Belediyecilik" isimli panel düzenlendi.

Panele katılan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediyecilik deneyimlerini paylaşarak, belediyecilik hizmetlerin çok taraflı olarak düşünülmesi gerektiğini belirtti. Göreve geldiği 1999 yılında borçlu bir belediye devir aldıklarını kaydeden Büyükerşen, 2001 yılına kadar kaynak olmadığı için projelerin sadece fizibilite raporlarını hazırladıklarını söyledi. Eskişehir'de alt yapıdan, ulaşıma, sosyal yaşamdan, afet riskini azaltmaya varana kadar birçok alanda farklı projeleri hayata geçirdiklerinden bahseden Büyüerşen, özellikle Porsuk çayırının ıslahında büyük bir çaba sarf edildiğini söyledi. Projelerin uygulanabilirliği için Eskişehir'de, siyasetçi ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte vatandaşların katıldığı "Ortak Akıl" toplantıları da düzenlediklerini belirten Büyükerşen, belediyecilikte en güzle projelerin fikirlerin bir araya gelmesi ile ortaya çıktığını vurguladı. İnsanların sadece işlerinden evlerine gelip gittikleri şehrin ölü bir şehir olduğunu, şehirlerin yaşanabilir hale getirilmesi için, görevin belediyelere düştüğünü kaydeden Büyükerşen, başarılı belediyeciliğinde, sosyal yaşamdan, günlük hayata kadar her konuda ileriyi planlamalar yaparak mümkün olabileceğini söyledi. Büyükerşen, belediye hizmetlerinde en önemli olan konunun ise insan odaklı düşünme ve halkın taleplerine cevap verecek nitelikte projeler hazırlamak olduğunu vurguladı.

Panele, CHP Parti Meclis Üyesi Murat Karayalçın, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Kemal Demirkırkan ve çok sayıda partili katıldı. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alaaddin Yılmaz Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title