Haberler

Esenyurt Belediyesi'nden 30 Ağustos'a Özel Kutlama Programı

Güncelleme:

Esenyurt Belediyesi, 30 Ağustos Zaferi’nin 100. yılına özel bir dizi etkinlik düzenledi. 28 Ağustos’ta gerçekleşen Ceza konserinin ardından, 30 Ağustos’ta “Büyük Zafer 100 Yaşında” isimli söyleşi programı yapıldı. Programın ardından sanatçı Cihan Yıldız, Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

Esenyurt Belediyesi, 30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılına özel bir dizi etkinlik düzenledi. 28 Ağustos'ta gerçekleşen Ceza konserinin ardından, 30 Ağustos'ta "Büyük Zafer 100 Yaşında" isimli söyleşi programı yapıldı. Programın ardından sanatçı Cihan Yıldız, Atatürk'ün sevdiği şarkıları seslendirdi.

30 Ağustos Zaferi'nin 100. yılını coşkuyla kutlayan Esenyurt Belediyesi, düzenlediği Ceza konserinin ardından söyleşi programı gerçekleştirdi. Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve iki oturumdan oluşan "Büyük Zafer 100 Yaşında" adlı söyleşi programında Emre Kongar, Yaşar Seyman ve Barış İnce, bağımsızlık sürecini birçok yönüyle ele alarak anlattı. Söyleşinin ardından Cihan Yıldız'ın, Atatürk'ün en sevdiği şarkıları seslendirmesiyle duygu dolu anlar yaşandı.

Programa Başkan Kemal Deniz Bozkurt'un yanı sıra CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin, Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Hanifi Kaya, siyasi parti yöneticileri, belediye başkan yardımcıları, Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başkan Bozkurt, etkinlik sonunda konuşmacılara çiçek takdim etti.

"KADINLARIN İLGİSİ BENİ ÇOK MUTLU ETTİ"

Söyleşinin ilk oturumunda Milli Mücadele döneminde kadınların yaşadığı zorlukları anlatan Yaşar Seyman, gördüğü ilgiden memnun olduğunu belirterek, "Esenyurt'u çok beğendim. Toplantıya katılım da çok güzeldi. Özellikle kadınların ilgisi beni çok mutlu etti. Kadınlar çok coşkuluydu, dikkatle dinlediler. Bilinen ve isimsiz kahramanlarmızı anlattık bugün. Esenyurt Belediye Başkanı'nın böyle anlamlı bir günde bilgiyi, sanatı ve müziği bir demet olarak sunması çok anlamlıydı. Esenyurt'ta güzel etkinlikler oluyor. Belediye Başkanımız Kemal Deniz Bozkurt'u kutluyorum" dedi.

"ATALARIMIZIN EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Sahnede birlik ve beraberliğin önemine atıfta bulunarak tarihsel sürece değinen Başkan Kemal Deniz Bozkurt, şöyle konuştu:

"Bugün kutladığımız Büyük Taarruz sürecine gelene kadar birçok savaşlar olmuş. Yunan güçleri Ankara önlerine kadar gelirken aslında birçok kayıpla beraber o sürece gelinmiş. Rahmetli İsmet İnönü o zaman meclise gidiyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün karşısına çıkıyor, durumu anlatıyor. O da hafif bir tebessümle, 'Beraberce gideceğiz ve bu savaşı kazanacağız' diyor. Savaşı kazandıktan sonra söylediği ilk şey çok önemli, 'Asıl şimdi başlıyor savaşımız' diyor. Yani bu askeri savaş kazanılmıştır ama bizim savaşımız yeni başlıyor. Neden? Çünkü batmış bir ülke, her açıdan paramparça ve dünya o süreçlerde çok değişken, o dünya içerisinde kendi dengesini bulması lazım. O yüzden tavsiye ettiği şey bilime, sanata, felsefeye, özellikle eğitime yüzümüzü dönmemiz gerektiği. Ülke içindeki birlik beraberliğin sağlanmadan bunun olmayacağını onlarca konuşmasında bulabiliriz. Kurtuluşun üretmekte, artı değer yaratmakta, paylaşmanın da hakta, adalette ve hukukta olduğunu hiçbir zaman unutmamamız lazım ki elde ettiğimiz başarılar sürdürülebilir olsun. Ben bu uğurda canlarını veren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımıza saygılarımı ve minnet duygularımı bildiriyorum."

"BAŞKAN SON DERECE BİLGİLİ VE TARİHE UYGUN BİR KONUŞMA YAPTI"

Söyleşinin ikinci oturumunda bağımsızlık sürecini bir akademisyen olarak değerlendiren Emre Kongar, Başkan Bozkurt'un gerçekleştirdiği konuşmaya dikkati çekti. "Esenyurt halkıyla kucaklaşmak müthiş bir olay" diyen Kongar, şöyle devam etti:

"Özellikle bu program, sürprizlerle dolu bir program. Gösterilen ev sahipliği beni çok etkiledi. 30 Ağustos askeri zaferini laik, demokratik ve sosyal hukuk devleti için sandıkta da göstermenin önemini anlattık. Başkan beni şaşırtacak derecede bilgili ve tarihe uygun bir konuşma yaptı. Esenyurt halkının o sıcak kucaklaması her şeye bedeldi."

"AYDINLIĞI YAYMAK İSTİYORUZ"

Esenyurtlular'la buluşmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyleyen ve Cumhuriyet mücadelesinin önemine vurgu yapan Barış İnce ise "100. yıl çok önemli bir dönem. 30 Ağustos zaten çok önemli bir dönemeç. Cumhuriyetin kuruluşu için de çok önemli bir adımdır. Bunu herkese anlatmamız gerekiyor, toplumla buluşmamız gerekiyor. Bu konuda da yerel yönetimler bize böyle fırsat verdiğinde halkla buluşuyoruz, düşüncelerimizi paylaşıyoruz. Cumhuriyet aynı zamanda bir aydınlanma devrimi olduğu için o aydınlığı yaymak istiyoruz. Bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Esenyurt Belediyesi Esenyurt Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title