Haberler

Ereğli'de Engelliler Derneği'nden Şölen

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği'nce şölen düzenlendi.Kdz.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Fiziksel Engelliler Derneği'nce şölen düzenlendi.

Kdz. Ereğli Sevgi, Barış, Dostluk Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen şenliğe; Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge Komutanı Deniz Albay Yalçın Enç, CHP Alaplı İlçe Başkanı Nuri Tekin, CHP Alaplı Belediye Meclis Üyesi Hasan Demir, Kdz. Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Op. Dr. Recep Erdoğan, engelliler ile aileleri katıldı.Kdz. Fiziksel Engelliler Dernek Başkanı İsmail Şentürk, Sevgi, Barış, geleneksele dönüştürülen şölenlerinin 12.'sini gerçekleştirdiklerini söyledi. Derneklerinin yaklaşık bin 200 üyesi bulunduğunu belirten Şentürk, bu şölenle üyelerinin aileleri ile birlikte daha fazla kaynaşmasını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Şentürk, "Engelliler olarak bizim farkında olduğumuz bir durum var. Biz sadece Engelliler Haftası, Dünya Özürlüler Günü ya da seçim zamanları hatırlanıyoruz. Geçtiğimiz yıl burada bir engelliler şöleni düzenledik. O şölende tüm partiler, milletvekilleri adayları burada idi, ama burada yoklar, belediye başkanımız ve eşi de yok, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde bir program yaptık, milletvekilimiz o günde yoktu, bugün burada da yok, gönül arzu ederdi ki bizlere her zaman yanımızda olduğunu söyleyenlerin bugün burada olmasını isterdik. Bugün bizim amacımız zaten bir çatı altında toplanıp, sorunlarımızı birlikte işbirliği içerisinde çözmektir. Bu anlamda bizlerden desteğini esirgemeyen Kaymakamımız İbrahim Çay'a ve bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bugün burada 20 engellimize tekerlekli sandalye sahibi yaptık. Amacımız kaymakamımızın da desteği ile ilçemizde yürüme engelli olup, akülü sandalye ihtiyacı olanların hiçbirini akülü tekerleksiz sandalyesiz bırakmamaktır" dedi.

Şölende, dernek bünyesinde açılan bilgisayar kursuna katılanlara sertifikaları verildi, bağışlanan akülü sandalyeler de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Şölende ayrıca derneğin etkinliklerine destek verenlere teşekkür plaketi verildi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yalçın Enç Karadeniz Zonguldak Şölen Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title