Haberler

Engelliler Korosu Büyük Beğeni Topladı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu sergiledikleri performans ile davetliler tarafından dakikalarca alkış yağmuruna tutuldular.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu sergiledikleri performans ile davetliler tarafından dakikalarca alkış yağmuruna tutuldular.

Çerkezköy Belediyesi Engelliler Türk Müziği Korosu, uzun süredir sürdürdükleri çalışmalar sonucunda Müziğin Eğitici Gücünü Kullanmak temalı konserle ilk kez Çerkezköylü müzikseverlerin karşısına çıktı. Çerkezköy Halk Eğitimi Merkezi'nde düzenlenen konsere, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, MHP İlçe Başkanı Koray Önsel, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Kayatürk, CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, vatandaşlar ile çok sayıda davetli katıldı.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem konserden önce yaptığı konuşmasında, Hatay Reyhanlı'da gerçekleşen üzücü olaydan dolayı millet olarak büyük üzüntü duyduklarını belirterek, acı olayda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar ve ölenlerin yakınlarına da baş sağlığı diledi. Gerçekleşen saldırı ve ardından yaşanan olaylardan ötürü tüm ülkede konserlerin iptal edildiğini ifade eden Ali Ertem, kendilerinin de bu konseri iptal etmeyi düşündüklerini ifade ederek, "Fakat engelli kardeşlerimiz aylarca bu konser için hazırlandı. Biz de üzülebileceklerini düşünerek konseri iptal etmedik. Bu acılı günümüzde bir eleştiri olmasın diye bunu açıklığa kavuşturmak istedim" dedi.

Belediyenin tüm imkanlarını kullanarak engelli vatandaşlara hizmet ettiklerini kaydeden Ertem, "Engellilere en fazla destek veren Belediye biziz. Her türlü maddi manevi desteğimiz yanlarındadır. Türkiye'de bir ilk olan Engelli Merkezini buna örnek gösterebiliriz. Engelli Haftası kapsamında 3.Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda yapılan yemin töreni ve korteje katılamadığımız için Engelliler Derneği Başkanı Hayrettin Çetinkaya'dan eleştiri aldık. Bu eleştiri karşısında Engelli vatandaşlarımıza bu kadar destek veren biri olarak üzüldüm. Kaymakam Bey'le işlerimizden ötürü programa katılamadık. Hepimiz kamu görevlisiyiz. Her etkinliğe katılma şansımız olmuyor. Bu eleştiriye kızmadım, sadece üzüldüm. Ama yine söylüyorum, desteklerimiz artarak devam edecektir" diye konuştu.

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'in konuşmasının ardından, Şef F. Fahrihan Ünsal öncülüğündeki Engelliler Korosu, sahnedeki yerini alırken, koro üyeleri de tek tek tanıtıldı. Refik Fersan'ın Rast Methal eseriyle başlayan ilk bölümde rast makamından Sen Nazla Gezerken, Eski Dostlar, Ben Yaralı Ceylanım, Karagözlüm Efkarlanma, Geçsin Günler Haftalar, Neden Kaçtın Uzaklara, Şarkımı Senin İçin, Çek Küreği Güzelim adlı eserler seslendirildi.

Konserin sona ermesinin ardından salonda bulunan davetliler engelliler korosunu dakikalarca alkış yağmuruna tuttular. Seslendirdikleri birbirinden değerli eserlerle müzikseverlerden tam not alan Engelliler Korosu üyeleri, azmin zaferini bir kez daha gözler önünde sermiş oldular. Bir kez daha sahneye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, engelli korosu üyelerini tebrik ederek, "Engeli kardeşlerimizin çalışmalarına ilk dönemlerinde şahit oldum. Bu sahne karşısında ağlayasım geldi. Engelli kardeşlerimizin bu kadar güzel bir performans sergileyeceklerini beklemiyordum. Hepsini yürekten tebrik ediyorum ve güzel başarılara imza atacaklarını düşünüyorum" dedi.

Ali Ertem konuşmasını tamamlamasının ardından Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel'i sahneye davet etti. Kaymakam Ayhan Bayhan, engelliler korosunu canı gönülden tebrik ederek, "Özellikle belediye başkanımızın kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruşlularına yaptığı desteklerden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Yavrularımızı ve çocuklarımı evlere kapatmayalım. Hepimiz ne kadar yetenekli olduklarını bir kez daha görmüş olduk. Hepsini yürekten kutluyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Koray Önsel ile birlikte CHP Çerkezköy Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleri engellilere tek tek karanfil ve çiçek takdim ettiler.

19.05.2013 20: 49: 17

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title