Haberler

Engelliler Hünerlerini Sergiledi

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında başlatılan ‘Engellerimi Aşıyorum, Mesleğimle Buluşuyorum’ projesi çerçevesinde engelliler hünerlerini sergiledi.

Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programları (SODES) kapsamında başlatılan 'Engellerimi Aşıyorum, Mesleğimle Buluşuyorum' projesi çerçevesinde engelliler hünerlerini sergiledi.

DoubleTree BY Hilton Van Otelde düzenlenen programa Van Valisi İbrahim Taşyapan ve eşi Nesibe Taşyapan, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, engelliler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Van Valisi İbrahim Taşyapan, SODES kapsamında hazırlanan projenin hedef kitlesinin örgün eğitimin dışında çıkmış olan kişileri kapsadığını belirterek, bu proje kapsamında kendilerine beceri kazandırıldığını söyledi. Proje çerçevesinde 82 kişinin eğitim aldığını dile getiren Vali Taşyapan, "Burada 26 kardeşimiz mezun oldu, 56 kardeşimiz de eğitimlerine hala devam etmektedir. Bu kardeşlerimizin kendine güveni almış olması, ailelerin onların neler yapacağını görmüş olmaları, dün olduğu gibi bugünde hepimizi heyecanlandırıyor" dedi.

Bu projede özellikle engelli ailelerine teşekkür ettiğini dile getiren Taşyapan, "Çünkü onlar; hem onların eğitimleriyle baş ediyorlar hem de onların güzel meziyetler kazanmalarına destek veriyorlar. Bu kapsamda en büyük teşekkürü onlar hak etmektedirler" şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, özel eğitime muhtaç bireylerin özellikle örgün eğitim çağı dışında kalmış kişilerin, mesleki eğitim okuluna yapılan 4 atölyede hünerlerini sergilediğini ifade ederek, "Öğretmenlerimizin eğitmenliğinde engellilerimiz toplum için, kendileri için bir şeyler öğrenebileceğinin bir göstergesi olarak sergimizi göreceğiz. Biz bu kardeşlerimizin üretebileceğini ve kendilerine fırsat verdiğimizde ne kadar üretken olduklarını bugün burada görmüş olacağız. Bu anlamda bu proje ile hayata tutunan ve topluma anlam katan bu kardeşlerimizin bu ürünlerini burada sergilemekle mutlu olacağız. Bu kapsamda ben projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Daha önce evde yapacak bir şey bulamadıkları için sıkıldıklarını ifade eden Kajin Tek isimli engelli de, "Allah'ım bize yardım et, bize bir iş nasip et diye dua ediyordum. Sonra Allah bize bir iş nasip etti ve güzel şeyler yapıyoruz. Havlu, eldiven ve poşetlik yapıyoruz. Daha sonra bunları satıp aileme yardım edeceğim" dedi.

Hediye ve plaketlerin sunulduğu program, yemek ikramı ve engelliler tarafından düzenlenen serginin gezilmesi ile sona erdi. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Nesibe Taşyapan Tuşba Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title